Skip to content

Artikel Kontakt: Plannen vakantiepark op de Put gaan vergunningsfase in

OTTOLAND • De ontwerpvergunning voor ‘Vakantiepark Molenwaard’ op camping De Put in Ottoland is deze in procedure gebracht. Dat meldt het gemeentebestuur van Molenlanden.

De Van Hoorne Groep, die ook verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en exploitatie van de Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers, is van plan op het perceel aan de Bloklandsekade 5 te Ottoland een vakantiepark met een oer-Hollands recreatief concept in te richten. Er komen ongeveer 129 recreatie-eenheden, zoals vissershutten langs het water van de Put, avonturententen en trekkershutten. Daarnaast worden twee vakantieverblijven voor mindervaliden gerealiseerd in de vorm van een hooimijt. Er komt ook een hooimijt met bijgebouw voor een kinderboerderij.

Er komt tevens een voorzieningengebouw met oud-Hollands restaurant met receptie, beheerderskantoor, personeelsruimte, (camping)winkel en sanitaire voorzieningen. Tot slot zal ook een nieuwe beheerderswoning gerealiseerd worden.

Een omgevingsvergunning is nodig om het voorzieningengebouw en de twee hooimijten (vakantieverblijven voor mindervaliden en de kinderboerderij) te kunnen realiseren. Het bouwen van recreatie-eenheden is al toegestaan volgens het bestemmingsplan.

Het park wordt in oppervlakte niet vergroot. Het concept sluit aan bij de huidige wensen en behoefte van recreanten, waardoor kortdurende verblijf (midweek/langweekend) in Molenlanden aantrekkelijker wordt. Parkeren vindt plaats op een nieuw aan te leggen parkeerplaats op eigen terrein. Voor het plan worden nieuwe nutsvoorzieningen aangelegd, waaronder ook een nieuw rioolsysteem.

Bron: het Kontakt/Beeld: aangeleverd

Back To Top
Lid worden