Skip to content

Artikel Kontakt | Multiveld Monnikenhof in Vianen feestelijk geopend

VIANEN • In park Monnikenhof in Vianen is op vrijdag 17 mei het multiveld op feestelijke wijze geopend. Dit gebeurde in bijzijn van wethouder Kees Bel.

Park Monnikenhof is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Dit is gebeurd in samenwerking tussen Parkgroep Monnikenhof en de gemeente. Zo zijn er onder andere natuurlijke oevers, fietspaden, een hondenspeeltuin en een speeltuin aangelegd. Het multiveld is een van de laatste initiatieven die uit de Parkgroep is voortgekomen.

Waarom een multiveld?
Het idee achter het multiveld is om een veelzijdige plek te maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het veld is voor alle inwoners van Vianen en in het bijzonder de bewoners van wijk Monnikenhof. Een plek waar jong en oud kunnen samenkomen, waar sport en spel hand in hand gaan en waar de onderlinge band van inwoners kan worden versterkt.

Het multiveld heeft een verharde ondergrond zodat er altijd gebruik van kan worden gemaakt. Het oude speelveld was regelmatig moeilijk te bespelen omdat deze vaak drassig was en daarnaast vol zat met hobbels.

Breed gedragen initiatief
De komst van het veld is een breed gedragen initiatief. Bij het initiatief waren verschillende partijen betrokken, waaronder Parkgroep Monnikenhof, de leerlingenraden van basisscholen De Voorhof en De Wegwijzer, Jongerenwerk en jongeren uit de wijk.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden