Skip to content

Artikel Kontakt | Geslaagde tweede editie van de Doetse Triathlon

GIESSENBURG • Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van de Doetse Triathlon plaats in Giessenburg. Met 122 deelnemers aan de start (individueel & teamverband) kijkt de organisatie terug op een geslaagd sportief evenement.

Om 09.30 uur gaf wethouder Bram Visser van de gemeente Molenlanden het startschot voor de Kids run met 23 deelnemers. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van dergelijke sportieve evenementen voor de gemeente Molenlanden en gaf hij een dik compliment aan alle vrijwilligers van de Doetsekom, Extra Running, Beter Doen en de Oranjebrigade voor de organisatie.

De deelnemende kinderen gingen de uitdaging aan door 50 meter te zwemmen, 5 kilometer te fietsen en 1,2 km hard te lopen. Allemaal finishten ze binnen 35 minuten. Tristan van Boven was de snelste deelnemer op individuele basis met een tijd van 23:14 minuten, het team van Max, Tren en Thijmen kwam als eerste binnen in een tijd van 21.25 minuten.

Aansluitend klonk om 10.30 uur het startschot voor de 15+ run, waarbij 500 meter gezwommen werd, ruim 20 km gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Vooral het laatste onderdeel was voor menig deelnemer pittig, mede gezien de oplopende temperaturen. Toch wist iedereen binnen 1 uur en 50 minuten de eindstreep te halen.

Dagwinnaar op individuele basis was Robin Iking met een tijd van 1.04.17. Het team Barbera de Bruin, Teus van Dijk en Wouter de Bruin eindige als eerste met een tijd van 1.05.56.

Voor volgend jaar staat de derde editie van de Doetse Triathlon op 8 juni op de kalender. Voor meer informatie: www.dedoetsekom.nl.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Doetse Triathlon

Back To Top
Lid worden