Skip to content

Artikel Kontakt | Gemeenten en ondernemers denken na over lokale energie-uitwisseling

ALBLASSERDAM/REGIO • 45 ondernemers en beleidsmakers uit de regio hebben donderdag 23 februari samen nagedacht over energie-uitwisseling. Dit deden ze tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Lokaal energie uitwisselen – nu en in de toekomst’ in Alblasserdam.

Initiatiefnemers van de bijeenkomst waren Smart Delta Drechtsteden en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, samen met Platform Duurzame Bedrijven.

Aan de hand van interactieve workshops, praktijkvoorbeelden van Oceanco en Werkgevers Drechtsteden en lezingen konden de deelnemers ideeën opdoen en delen. Het doel van de middag was de mogelijkheden, kansen en behoeften met ondernemers en gemeenten te verkennen.

Ondersteuning bedrijven
De initiatiefnemers gaan de komende tijd met de opgehaalde ideeën van de bijeenkomst aan de slag om te kijken hoe zij kunnen faciliteren en ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en uitvoering van de plannen.

Verbindingen leggen
Eén van de aanwezige ondernemers was Arie Verhoeven van VMB Automation. Hij kijkt terug op een goede bijeenkomst. “We moeten dit echt samen doen: die verbindingen leggen. Daar hielp deze nuttige bijeenkomst bij: je spreekt elkaar en ik heb weer nieuwe ideeën opgedaan.”

De netwerkbijeenkomst vond plaats bij koploper Fegon Waterbehandeling in Alblasserdam. Dit bedrijf is één van de deelnemers van Platform Duurzame Bedrijven: een platform met duurzame ervaringsverhalen van koploperbedrijven. Platform Duurzame Bedrijven faciliteerde de netwerkbijeenkomst.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden