Skip to content

Artikel Kontakt: Boer Willem uit Hei- en Boeicop in tv-programma ‘Onze boerderij’

HEI- EN BOEICOP • Boer Willem uit Hei- en Boeicop, die in het afgelopen seizoen te zien was in het KRO/NCRV-programma Boer zoekt vrouw, is op zondag 6 september te zien in de tv-serie Onze Boerderij.

Voor Onze boerderij gaat Yvon Jaspers opnieuw langs bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen. Wat zijn de dilemma’s van de moderne boer? Welke risico’s neem je als boer en wanneer doe je het goed? Leven zij hun droom of lijkt het soms meer op een nachtmerrie? Ze is benieuwd of ze na deze serie nog steeds zo verlangt naar een leven op de boerderij.

In de eerste aflevering op zondag 6 september gaat het over de liefde van boer Willem voor de weidevogel. Melkveehouder Willem ziet zichzelf als rentmeester van zijn boerderij. Hij wil zo goed mogelijk zorgen voor zijn dieren en het stuk land dat hij erfde van zijn vader om het hopelijk ook weer door te geven aan een nieuwe generatie. Hij vertelt Yvon Jaspers over zijn liefde voor de grutto en over de lastige spagaat waarin hij zit. Het liefst zou hij nog veel meer doen om de weidevogels en andere dieren in zijn land ruimte te geven. Maar zo lang hij niet boven de kostprijs betaald krijgt, is dat voor hem niet haalbaar. Het vinden van de juiste balans tussen (financieel) goed boeren én natuurbehoud zal tijd kosten.

Ook de familie Harkink in de Achterhoek en Jan en Gerda, akkerbouwers in Noord-Holland, figureren in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Het programma wordt uitgezonden op NPO 1 en begint om 20.20 uur.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden