Skip to content

Artikel Klaroen: 400 kinderen uit Alblasserdam mogen gratis naar film De Wilde Waard

ALBLASSERDAM • In de week van 15 tot 19 november zijn alle kinderen van groep 7 en 8 van de Alblasserdamse basisscholen uitgenodigd om de natuurfilm ‘De Wilde Waard’ te komen bekijken in Cultureel Centrum Landvast.

Dit initiatief komt van gemeenteraadslid Margreet de Deugd (CDA): “De Wilde Waard is een prachtige film over onze achtertuin, de Alblasserwaard. De jeugd van Alblasserdam moet deze film zien, want zij zijn de natuurbeschermers van de toekomst.”

Met natuurcoach Jolanda Huijgen, Edgar Veen van Landvast en Sjoerd Veerman, voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht West Alblasserwaard (NVWA), is een mooie samenwerking tot stand gekomen om dit plan snel te realiseren.

De basisscholen hebben enthousiast gereageerd en zich ingeschreven. Van te voren krijgen zij een lesbrief toegezonden, samengesteld door de Natuur- en Vogelwacht. Basisschool De Twijn trapt op maandagochtend 15 november af met 100 kinderen die om 09.00 uur naar Landvast komen.

Het initiatief wordt gefinancierd door het Ondernemersfonds Alblasserdam uit het trekkingsgebied ‘Sector Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn’ waardoor ruim 400 leerlingen uit Alblasserdam deze film gratis kunnen bekijken.

Bron: Klaroen/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden