skip to Main Content

Artikel BoerenBusiness: Agractie roept op tot grootste boerenactie ooit

Boerenorganisatie Agractie roept op tot de grootste actie tegen de stikstofmaatregelen die ooit is vertoond. Deze actie moet op woensdag 22 juni plaatsvinden in Den Haag. Dit zegt voorzitter Bart Kemp in een pleidooi op social media. Kemp roept alle andere boerenorganisaties, zoals LTO Nederland, de POV, de NVM en Farmers Defence Force, zich bij dit protest aan te sluiten. Ook burgers kunnen zich bij het protest aansluiten.

“Het is tijd om nu een streep te trekken”, aldus Kemp. “We kunnen niet accepteren dat boeren en platteland worden opgeofferd op het altaar van economische ontwikkeling en wensnatuur. Wij roepen op tot de grootste en meest zichtbare actie ooit vertoond.” Volgens Kemp moet de actie groter worden dan de “legendarische actie van 1 oktober.” Hij roept daarbij alle organisaties op niet meer te spreken met alle provincies over de gebiedsgerichte aanpak van stikstof, tot deze “rampzalige plannen van tafel zijn en totdat er oplossingen komen die ook gedragen worden door boeren.”

Volgens Kemp gaan alle plannen van het kabinet alle perken te buiten. “Waar men eerst sprak van emissiereductie en vrijwillige opkoop, willen zij nu nagenoeg hele gebieden leegvegen. Boeren en vele hectare landbouwgrond onteigenen. Vergunningen innemen. Teeltverboden. Latente ruimte afpakken. Alles ligt op tafel om boeren zo snel mogelijk uit Nederland te verdrijven.”

Bron: BoerenBusiness

Back To Top
Lid worden