Skip to content

Artikel AD | Waarom heet Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk? Leer het tijdens een lezing

Alles willen weten van het molenaarsvak, de rietcultuur of de plannen voor een 18de-eeuws ‘windpark’ met maar liefst 38 molens? En waarom heet Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk? Op zaterdag 25 maart worden er lezingen gegeven over deze onderwerpen in Kinderdijk.

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk wil het 25-jarige jubileum van hun Unesco Werelderfgoed namelijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Wat sowieso lastig is, voor een plaatsje waar jaarlijks honderdduizenden toeristen een bezoek aan brengen.De lokale helden Richard Slagboom van de Natuur- en Vogelwacht, Willem Jan Nederlof van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en molenaars Aart van Krimpen en Aad Schouten verzorgen de 25ste de lezingen. Gedurende het gehele jaar zullen er nog meer activiteiten en evenementen worden gehouden.

Tickets zijn te koop via de website kinderdijk.nl. Het programma die dag is zo opgezet, dat belangstellenden meerdere lezingen kunnen bijwonen. De vroegste lezing is die van Nederlof en begint om 09.30 uur. De laatste is van Schouten, over de waterhuishouding in de Alblasserwaard, en start om 16.00 uur.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden