Skip to content

Artikel AD: Natuur en Milieufederatie Utrecht wil inwoners stimuleren hun daken te vergroenen

Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en de provincie Utrecht willen de aanleg van groene daken stimuleren. Hiervoor hebben ze een servicepunt in het leven geroepen, waar ook mensen uit Vijfheerenlanden terecht kunnen.

Groene daken zijn bedekt met planten en helpen het hemelwater op te vangen. Ze dragen bij aan biodiversiteit en zorgen voor verkoeling in de zomer, aldus NMU en de provincie. Ze zijn daarmee nuttig voor dieren, planten en mensen. De daken zorgen voor een gezonde en prettige leefomgeving.

In de provincie Utrecht ligt ongeveer 56 vierkante kilometer dak. Een groot deel daarvan is nog onbenut. Provincie en NMU willen dat hier verandering in komt. Het Servicepunt Duurzame Daken gaat inwoners en bedrijven helpen bij de aanleg van groene daken.

Buurten en bedrijven kunnen aankloppen bij het Servicepunt. Tot 22 maart 2021 kunnen hier gratis dakconstructieberekeningen en ‘quickscans’ aangevraagd worden. Deze worden beschikbaar gesteld door de provincie Utrecht. De quickscan laat zien wat de verschillende mogelijkheden zijn, alsmede wat de groene daken kosten en opleveren. Het adres van de website met alle informatie is nmu.nl/servicepunt-duurzame-daken.

Bron: AD Rivierenland

 

Back To Top
Lid worden