Skip to content

Artikel AD | Kinderdijk staat 25 jaar op Werelderfgoedlijst en viert dat met deze schitterende fototentoonstelling

FOTO’S KIJKEN | Vraag bezoekers van het wereldberoemde molengebied in Kinderdijk of ze foto’s willen sturen van hun bezoekje en je wordt bedolven onder de inzendingen. Het resultaat is vanaf vandaag te zien tijdens een fototentoonstelling in het molendorp.

Het was in december een kwart eeuw geleden dat Unesco het gebied met negentien poldermolens in Kinderdijk uitriep tot werelderfgoed. Sindsdien staat het op een indrukwekkende lijst met onder meer Machu Picchu in Peru, Stonehenge in Engeland, Habana Vieja op Cuba, de Chinese Muur, de piramides in Egypte et cetera.

Mailbox stroomde vol
In de mailbox van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) kwamen vierhonderd inzendingen binnen. Van toeristen die hun ogen uitkeken in het bijzondere landschap, maar ook van mensen uit de regio die het gebied op hun duimpje kennen.

Eén van de meest opvallende foto’s kwam van Annet Louter, die als kind regelmatig bij haar opa en oma aan de Molenstraat op bezoek kwam. Zij stuurde een foto in van 2 maart 1963, toen het nog vroor dat het kraakte. ‘Ik heb daar dierbare herinneringen aan, ook aan de toen nog vaak strenge winters met sneeuw en ijs’, schreef ze bij de foto waarop zij zelf te zien is.

Back To Top
Lid worden