Skip to content

Aanleg wandelpad pakt duurder uit

VIJFHEERENLANDEN • De aanleg van een wandelpad langs de Parallelweg in Meerkerk – van het tunneltje bij de Broekseweg naar de Zouwendijk – pakt 50.000 euro duurder uit dan gedacht.

Dat schrijven B&W van Vijfheerenlanden in een brief aan de raad. Dit jaar komt er een recreatief, half verhard pad, na 2023 wordt het pad voor iedereen toegankelijk.

Toegankelijk
De raad van Zederik besloot een jaar geleden 90.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van een wandelpad dat voor iedereen toegankelijk is.

Het was de bedoeling om van dat geld het bestaande klinkerpad van ongeveer 600 meter van het fietsviaduct bij de Prinses Marijkeweg/Broekseweg tot aan de brug over de Kerkwetering op te knappen. Bovendien moest er een nieuw wandelpad aangelegd worden van de brug naar de Zouwendijk, nu ligt hier grasland.

Onvoldoende
Inmiddels blijkt 90.000 euro niet voldoende om een voor iedereen toegankelijk wandelpad aan te leggen. Bij de uitwerking van de plannen bleek de 20.000 euro die was geraamd om het bestaande wandelpad op te knappen onvoldoende.

Dat komt omdat het pad breder is dan werd aangenomen. Het pad is zo overgroeid dat de werkelijke breedte niet juist werd ingeschat. Bovendien moet er bij de opknapbeurt meer gebeuren dan werd gedacht.

Recreatief pad
B&W hebben nu besloten dit jaar de beschikbare 90.000 euro te gebruiken om een half verhard, recreatief wandelpad tussen de Broekseweg en de Zouwendijk aan te leggen. Na 2023 wordt 50.000 euro uitgetrokken om het pad op te waarderen tot een voor iedereen toegankelijk wandelpad. Dat uitstel heeft te maken met de verbreding van de A27 naast het wandelpad.

Wanneer nu al een voor iedereen toegankelijk wandelpad wordt aangelegd, zou dat pad na het gereed komen van de A27 hersteld moeten worden. Dat kost een ton, reden voor B&W om de afronding van het pad uit te stellen.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden