Skip to content

Persbericht | Expositie ‘vogels in trek’ met open dag op 19 oktober

Er is veel belangstelling voor de expositie Vogel in Trek in Museum De Koperen Knop. Naast een uit gebreid educatief deel is er werk te zien van zes beeldend kunstenaars: Nico Blokland, Agnes de Kok, Bartha de Kok, Corry Kooy, Niek van Lopik en Astrid Streng. Het gaat bij de expositie om trekvo gels, maar vooral ook om aantrekkelijke vogels.

EXPOSITIE
Het exposeren van vogels in de kunst naast vogels in hun nagebootste natuurlijke omgeving levert een boeiend resultaat op. Vooral omdat de kunstwerken van verschillende disciplines zijn: schilderkunst, leporello, wandkleed, handwerk, verftechnieken, fotografie, etsen en aquarellen. In het educatief deel staat doen, kijken en beleven centraal. Daarbij gaat het over het doel van de vliegreis, de vluchtlengte, hoe hoog de vogels vliegen, hoe groot ze zijn, de vliegsnelheid, de dagafstand, hoe ze groeperen, eten, slapen enzovoort. Kortom u ervaart er een heleboel interessante wetenswaardigheden, die u nog nooit hebt geweten. Voor de jeugd is er een speciaal vogelpaspoort.

OPEN (UIT)VOGELDAG
Op 19 oktober 2024 is er op twee locaties een speciale open dag, met extra activiteiten rond vogels:
▪ In Museum De Koperen Knop:
o Vogelhuisjes schilderen voor de jeugd; inloop 13.00-15.00 uur en deelname is gratis.
o Museum De Koperen Knop is die dag gratis toegankelijk.
• Bij de Natuur- en Vogelwacht (Matenaweg 1 te Papendrecht) (aanmelden via: educatie@nvwa.eu)
o Braakballen pluizen 11.00-12.30 uur – voor kinderen (gratis).
o Natuurwandeling met gids 13.00-15.00 uur (gratis).
o Powerpoint presentatie De trek van de Kievit (gratis).

MUSEUM
Museum De Koperen Knop is een cultuurhistorisch erfgoed. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Het is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur; op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een museumcafé en een museumshop. Informatie: www.koperenknop.nl of 0184-611366. Ook kunt u mailen naar koperenknop@koperenknop.nl

Bron: Museum de Koperen Knop – Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden