Skip to content

Artikel Kontakt | Eerste editie ‘Swim2Fight Cancer Team Estafette’ in zwembad Doetsekom in Giessenburg levert ruim 23.000 euro op

GIESSENBURG • De eerste editie van de ‘Swim2Fight Cancer Team Estafette’, een initiatief van zwembad de Doetsekom en Zwemanalyse, is vrijdagavond een groot succes geworden. De opbrengst is inmiddels maar dan 23.000 euro.

In het 50-meter buitenbad van Giessenburg zwommen 51 deelnemers, verdeeld over vijftien teams, voor het goede doel. Samen haalden zij een indrukwekkend bedrag op voor onderzoek naar kanker.

Meeste donaties
Het evenement begon om precies 17.00 uur met het startschot voor de estafette, waarbij elke vijftien minuten van zwemmer werd gewisseld. Om 20.00 uur werd de estafette afgesloten en werden de donatietellers ‘bevroren’.

Het team ‘The Four Mermaids’ wist de meeste donaties op te halen: 4373 euro. Zij ontvingen hiervoor de prijs voor het team met de hoogste opbrengst, een cheque om sampan te varen op de Giessen, inclusief borrelplank.

Aanmoedingsprijs
De aanmoedigingsprijs, een appeltaart, werd uitgereikt aan het team ‘Beter Doen Sporty Splashers’, dat in totaal 108 banen zwom en daarmee het minst aantal banen voltooide van de vijftien teams.

Daarnaast ging de zwemclinic-prijs van Zwemanalyse, inclusief de wisselbeker, naar het team ‘Down Under Girls’. Dit team had vooraf aangegeven 150 banen te willen zwemmen en eindigde op 148 banen.

Hoogtepunt van de avond
Na afloop van het zwemfestijn ontvingen alle deelnemers een ‘Swim to Fight Cancer’-medaille als dank voor hun inzet.

Het hoogtepunt van de avond was de overhandiging van een cheque ter waarde van 22.628 euro aan Judith van Fight Cancer. Er kwamen daarna nog meer donaties, zodat de teller inmiddels op 23.238 euro staat.

Mariëlle de Bruijn van de Doetsekom sprak vol trots: “Namens de Doetsekom willen we alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, publiek, sponsoren en het team van Zwemanalyse hartelijk bedanken voor dit geweldige resultaat. Het is bijzonder dat we binnen twee maanden samen zo’n betekenisvol evenement konden neerzetten met elkaar. Het buitenbad is nog tot en met 30 september dagelijks geopend, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om banen te blijven zwemmen en zo te werken aan een gezonde levensstijl. We kijken ernaar uit om in het najaar het evenement te evalueren en plannen te maken voor een tweede editie in 2025.”

Donaties: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/zwembaddedoetsekom/swim-2-fight-cancer-doetsekom

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden