Skip to content

Persbericht Stadsboerderij Vredebest | Ontdek de polder met de VIP Poldersafaribus

Op 14 september om 10 uur ‘s ochtends vindt de feestelijke presentatie plaats van de splinternieuwe VIP Poldersafaribus, een uniek initiatief om de verborgen schatten van Nederland’s mooiste polders te ontdekken. De lancering zal plaatsvinden in de historische vestingstad Nieuwpoort op het erf van stadsboerderij Vredebest (binnenhaven 24) en markeert de start van exclusieve safaritochten door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Onder begeleiding van een deskundige ranger/chauffeur kunnen bezoekers kiezen uit vier zorgvuldig samengestelde routes die hen meevoeren door eeuwenoude landschappen, langs molens, donken, wielen en monumentale kerken. Elke route biedt een eigen unieke blik op de rijke geschiedenis, natuur en cultuur van dit bijzondere poldergebied.

De safaritochten worden uitgevoerd in een elektrisch aangedreven VIP bus, die zorgt voor een comfortabele en milieuvriendelijke ervaring. De exclusieve tours zijn geschikt voor groepen van 5 tot 15 personen, wat het een perfecte activiteit maakt voor vrienden, familie of collega’s.

Tijdens de ritten biedt de ranger diepgaande kennis en boeiende verhalen over het gebied, waardoor elke safari niet alleen een visuele, maar ook een intellectuele beleving wordt. Bovendien worden deelnemers getrakteerd op koffie of thee met iets lekkers, en bestaat de mogelijkheid om de ervaring compleet te maken met een luxe picknick op een bijzondere locatie.

De inkomsten van de Poldersafari’s komen ten goede aan de Stichting Stadsboerderij Vredebest te Nieuwpoort, die met deze steun haar waardevolle projecten verder kan ontwikkelen.

Praktische informatie:
Locatie: Startpunt Stadsboerderij Vredebest, Binnenhaven 24, 2965 AC Nieuwpoort
Kosten: € 39,50 per persoon – exclusief optionele picknick à € 17,50 per persoon. (minimaal 5 betalende passagiers).
Duur: 2,5 tot 3 uur
Boeken: Via www.stadsboerderijvredebest.nl

Project Poldersafari wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincies Zuid-Holland en Utrecht, Gemeenten Gorinchem, Vijfheerenlanden, Molenlanden, en diverse lokale ondernemingen.

Back To Top
Lid worden