Skip to content

Artikel Kontakt | (Wijn)FestiWal Gorcum verovert Gorcumse stadswal: een dag vol proeven van cultuur en wijn

GORINCHEM • Ukelele’s, DJ’s, charmante covers, flammküchen, verse frieten, seafood… en: wijn. Het (Wijn)FestiWal Gorcum biedt op zaterdag 17 augustus een dag vol muziek van lokale artiesten, gerechten van verschillende foodtrucks en wijn vanuit alle hoeken van de wereld. Locatie: Aan de Gorcumse stadswal, naast Molen Nooit Volmaakt.

Na eerdere succesvolle edities van cultuurfestival FestiWal en Lekker Gorcum Wijnfestival zijn organisatoren Alicia van den Berg en Kamal Basu terug met hun unieke concept op de Gorcumse stadswallen: (Wijn)FestiWal Gorcum.

Kamal: “Het was altijd mijn droom een cultuurfestival te organiseren. Dat van mijn vriendin een wijnfestival. Nu hebben we dat gecombineerd: live muziek, DJ’s, lekker eten en een heleboel wijn!”

Het is een dag om heerlijk muzikaal en culinair te genieten. Om deze dag af te sluiten wordt vanaf 21:00 uur het stokje overgedragen aan lokale DJ’s die de -inmiddels legendarische- Silent Disco hosten.

Wijnadvies op het WijnPlijn
Het plein staat vol met verschillende foodtrucks, met keukens vanuit elke windstreek; van flammkuchen tot vers gebakken frieten en ook voor een lekkere borrelhap zit je hier goed. Een heerlijk glas wijn erbij of liever een koud glas speciaal bier of fris? Er is voor ieder wat wils.

Er is ruime keuze bij de verschillende wijnleveranciers die op de markt staan op ‘het WijnPlijn’, zij adviseren graag over het perfecte (bijpassende) glas wijn. Organisator Alicia is sommelier en samen met haar partner Kamal is zij eigenaar van De WijnBoutique Gorcum aan de Langendijk.

“Wat we in de wijnbar in het klein doen, doen we de 17e in het groot. Tijdens het wijnfestival schenken we meer dan 50 soorten wijn! Natuurlijk hebben we ook alcoholvrije alternatieven, we hebben lekkere happen, snacks en ja, ook bier.”

Stadswallen als decor
“Schuif aan bij de grootste én lekkerste zaterdagmiddagborrel van de regio”, nodigen de organisatoren Gorcumers uit. “De locatie is gratis toegankelijk, een plastic wijnglas koop je bij binnenkomst waarmee je de gehele dag alle lekkere wijnen kunt proeven. Enkel voor de Silent Disco koop je je tickets online of aan de deur.’’ Voor tickets: https://festiwal.nl/tickets/festiwal-silent-disco.

Op de parkeerplaats naast de Molen Nooit Volmaakt in Gorinchem vindt zaterdag 17 augustus van 12:00 tot 00:00 uur dit culturele- en culinaire evenement plaats. Binnenstadsbewoners en -bezoekers kunnen daarom niet parkeren aan de Bagijnenwal vanaf 06.00 uur ‘s ochtends tot middennacht. “Maar zoals alle andere jaren zal de Molen overdag wel bereikbaar zijn voor haar bezoekers.”

Bron: het Kontakt/ Beeld: Martijn Klop

Back To Top
Lid worden