Skip to content

Op de koffie bij… | Theetuin Gebroeders van Lint

Eens in de zoveel tijd gaan Marjan & Willy van de werkgroep Recreatie & Toerisme op de koffie bij één van de leden van Den Hâneker. Deze keer gingen Marjan & Willy op de koffie bij Annemieke & Ernest van Theetuin Gebroeders van Lint.

BEZOEK
Het is eindelijk een droge dag als Marjan en ik de theetuin van Annemieke en Ernest bezoeken.
De theetuin ligt aan een rustige en mooie plek in Ottoland.

Onder het genot van een kopje thee (met uiteraard een punt door Annemieke zelfgebakken appel-notentaart) op het terras aan het eind van de tuin, vertelt Annemieke waar de naam “Gebroeders van Lint” vandaan komt.
De vader van Annemieke had, samen met zijn broer, een scheepsmotorenfabriek in Utrecht; de Gebroeders van Lint.
In hun vrije tijd gingen ze regelmatig vissen in de polder rond Ottoland. De droom van Annemiekes vader was om ooit een huisje in die polder te kunnen kopen. Hetgeen geschiedde.

Hij kocht een huisje aan de Korte Zijde (1966) doch heeft er zelf slechts vier jaar van mogen genieten. Na zijn overlijden hebben Annemieke en haar moeder er nog vele jaren gewoond. Begin jaren negentig kwam het huis te koop en omdat Annemieke de nodige horeca ervaring heeft en het heerlijk vindt om te koken en te bakken, zag ze mogelijkheden om van deze plek iets moois te maken. En toen in 2004 Ernest in haar leven kwam, maakten zij samen van het bijna 2000 M2, nagenoeg kale stuk poldergrond, een weelderige poldertuin met diverse tuinkamers, zitjes en een B&B die zij nu al vele jaren met veel succes runnen.

In 2013, een paar maanden nadat ze het terras van hun Theetuin hadden geopend, kwamen enkele ‘mystery guests’ van het Algemeen Dagblad op bezoek die erop aandrongen mee te dingen naar de AD Terrassentrofee. En die wonnen ze dat jaar. Een aantal verbouwingen volgde, het bezoekersaantal steeg soms tot 80 personen op een dag, een hectische tijd volgde maar door het klimmen van de leeftijden (beiden zijn de 70 inmiddels gepasseerd) werd de theetuin langzaam afgebouwd en is nu alleen nog te reserveren na een afspraak vooraf.

Het accent ligt nu op kleine, bescheiden feestjes/meetings, babyshowers of een pizza-proeverij met het door Annemieke zelfgemaakte (in de koeling gedurende twee dagen gerijpte) pizza-deeg van het uit Italië afkomstige 0.0 pizza-meel dat wordt afgebakken in een echte, hout-gestookte, Italiaanse pizza-oven. Ook de door Annemieke samengestelde ‘hapjes-plank’ of vervaardige Flammkuche zijn beide een schot in de roos.

Van begin mei tot eind september kunnen al deze activiteiten en natuurlijk ook de Bed&Breakfast-accommodaties geboekt worden. Annemieke en Ernest zijn trouwe bezoekers van de diverse activiteiten van Den Hâneker, waarvan ze sinds 2013 al lid zijn.

Na de heerlijke appel-notentaart en de boeiende verhalen van beiden, nemen we afscheid van deze gastvrouw en gastheer want Annemieke moest snel verder met het vervaardigen van haar eigen pesto voor de toekomstige pizza-proeverijen.

Annemieke en Ernest, onze beste wensen voor jullie toekomst!

CONTACT:
Theetuin Gebroeders van Lint
B 55
2975 BJ Ottoland
E-mail: annemiekes112@gmail.com
F
acebook: Annemieke van Lint

Marjan van de Graaf en Willy Strube

Back To Top
Lid worden