Skip to content

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk | Verlichtingsweek 2024

KINDERDIJK – Met veel plezier kondigen wij ook dit jaar de aankomende Verlichtingsweek aan, het jaarlijks terugkerende evenement dat de bezoekers onderdompelt in de betoverende uitgelichte molens. Van 2 t/m 7 september 2024 kunnen bezoekers dit unieke lichtspektakel aanschouwen op ons Werelderfgoed.

Tijdens de Verlichtingsweek krijg je de gelegenheid om de molens in hun volle glorie te bewonderen. ’S Avonds worden ze sfeervol verlicht en kun je jezelf onderdompelen in een magische wereld! De verlichte molens brengen de geschiedenis en cultuur van Kinderdijk op een unieke manier tot leven en bieden een onvergetelijke ervaring.

Het avondprogramma van deze editie van de Verlichtingsweek belooft bijzonder te worden. Zie hieronder het overzicht:

Van 2 t/m 7 september is het iedere avond mogelijk om een betoverende rondvaart te maken langs de verlichte molens. Bij een van onze foodtrucks op het terras van het Bezoekerscentrum kun je terecht voor een hapje en een drankje, terwijl je geniet van de gezellige sfeer en achtergrondmuziek. Op woensdag 4 september schenkt de lokale bierbrouwerij de Kinderdijkse Kater verfrissende biertjes. Van woensdag tot en met zaterdag wordt ook Museummolen Nederwaard in de avonduren opengesteld voor publiek.

Op maandag 2 en dinsdag 3 september staat er een fotografiecursus gepland. Een professionele fotograaf neemt de cursisten mee naar één van de molenerven om op deze unieke plek de fijnste kneepjes van het vak te leren.

Op maandag 2 en woensdag 4 september wordt er samen met Koninklijke Spido een Lichtjes Cruise georganiseerd. Vanuit hartje Rotterdam vertrekt de James Cook naar Kinderdijk, waar bezoekers onderweg genieten van een heerlijk hoofdgerecht. Bij aankomst in Kinderdijk kunnen de verlichte molens worden bewonderd vanuit onze rondvaartboot. Op de terugweg naar Rotterdam genieten de bezoekers na met een dessert. Deze Lichtjes Cruise is wegens succes al volgeboekt!

Op woensdag 4, vrijdag 6 en zaterdag 7 september vaart een borrelboot tussen de verlichte molens door. Tijdens een vaarttocht van een uur op de boezem van de Nederwaard genieten de bezoekers niet alleen van het prachtige uitzicht, maar ook van culinaire verwennerij.

Op woensdag 4 en donderdag 5 september kan er worden deelgenomen aan een unieke wateractiviteit tussen de verlichte molens. Kajakken op de boezem van de Overwaard biedt bezoekers de kans om op een avontuurlijke manier de polder en de molens te ontdekken.

Op vrijdag 6 september vindt van 16.00 tot 22.00 uur de traditionele Molenmarkt in het dorpskern van Kinderdijk plaats.

Om de week feestelijk af te sluiten, vindt er op zaterdag 7 september een Silent Disco plaats! Op het dak van het Bezoekerscentrum kan er gedanst worden onder de sterrenhemel, terwijl de verlichte molens een betoverend decor vormen op de achtergrond.

Tickets kopen
Wij nodigen iedereen van harte uit om deze magische week te beleven en te genieten van de prachtige verlichte molens. Wij adviseren om op tijd tickets te reserveren welke we alleen online aanbieden. Meer informatie over de Verlichtingsweek, een overzicht van alle activiteiten en de tickets vind je terug op onze website.

Wij raden aan om onze website goed in de gaten te houden voor updates van onze verschillende activiteiten.

Parkeren
In de avonduren rijden de shuttlebussen tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet. Parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden bezoekers is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.

Bron: UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk/ Beeld: Lisanne Vermaas

Back To Top
Lid worden