Skip to content

25.000 euro voor biodiversiteitsproject

Het stimuleren van samenwerkingen tussen boeren en particulieren om samen de biodiversiteit in hun regio te versterken, is het doel van de ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’. De twee meest aansprekende ideeën krijgen ieder een budget van 25.000 euro om hun project uit te voeren.

De stimuleringsprijs, die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt, is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Inschrijven kan tot 9 februari 2020. Op 5 maart 2020 worden de twee winnende ideeën bekend gemaakt.

Bloemenranden
Op verschillende plekken in Nederland werken boeren en particulieren al samen aan het herstellen van biodiversiteit in hun omgeving. De ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’ ondersteunt deze initiatieven. Er zijn bijvoorbeeld samenwerkingen tussen boeren en omwonenden om samen bloemenranden langs akkers aan te leggen of om te investeren in duurzame voedselproductie met voedselbossen.

„We kijken uit naar alle inspirerende ideeën en we hopen met dit initiatief nog veel meer mensen te motiveren om samen aan de slag te gaan”, aldus voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en juryvoorzitter Louise Vet, hoogleraar Ecologie aan Wageningen University. De stimuleringsprijs wordt mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds. Andere juryleden zijn Alex Datema, voorzitter BoerenNatuur, Kirsten Schuijt, directeur van het Wereld Natuur Fonds en Lianne de Bie, directeur Slow Food Youth Network Nederland. Een vijfde deskundige wordt later bekend gemaakt

Over het Deltaplan
De aangesloten partijen bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel zetten zich in voor natuurherstel in Nederland. Deelnemers zijn landbouwvertegenwoordigers, bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en een bank. Zie ook www.samenvoorbiodiversiteit.nl

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden