Ga naar hoofdinhoud

Theater Peeriscoop: YrroS! wekt wereldberoemde personages tot leven en Van Muiswinkel vertoont verfrissende try-out van ‘Moojen Ligjes in de Lugt’

Theatergroep YrroS! wekt wereldberoemde personages tot leven in het theater in een verhaal over de kracht van kwetsbaarheid. YrroS! is een theatergezelschap samengesteld uit ervaren amateurspelers die allen intensief bezig zijn met allerlei vormen van theater. Maar liefst twee weekenden lang, in zes voorstellingen van 6 tot en met 15 mei, schitteren ze in de theaterzaal van Peeriscoop.

In ons collectieve geheugen: Rain Man
Rain Man? Inderdaad: het komische drama Rain Man, de film, opgeslagen in ons collectieve geheugen. Wie herinnert zich niet de fenomenale Dustin Hoffman als autist Raymond en Tom Cruise als zijn inhalige broer Charlie.

Even het geheugen opfrissen?
Na het overlijden van zijn vader komt zakenman Charlie erachter dat zijn onbekende broer Raymond de miljoenenerfenis krijgt. Om aan het geld te kunnen komen, moet hij vriendschap sluiten met zijn zwaar autistische broer. In deze tijd van extremen toont Rain Man ons de waarde van authenticiteit en open staan voor de ander.

Klaar voor de 1,5 uur durende taal-douche van Van Muiswinkel?
De cabaretier overspoelt het publiek met woorden in de try-out van Moojen Ligjes in de Lugt op dinsdagavond 10 mei in Peeriscoop. De taal is immers van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs P, Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom… de taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem en van Geert Wilders en van Sifan Hassan.

Taal is van ons allemaal!
De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman, en van Erik van Muiswinkel zelf. De taal is van ons allemaal.

Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

Wilt u genieten van de voorstellingen van YrroS!? Of wilt u de taal-douche van Erik van Muiswinkel meemaken? Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Voorstelling:                 Theatergroep YrroS! – Rain Man
Datum & aanvang:
Vrijdag 6 mei 20:30 uur
Zaterdag 7 mei 20:30 uur
Zondag 8 mei 15:00 uur
Vrijdag 13 mei 20:30 uur
Zaterdag 14 mei 20:30 uur
Zondag 15 mei 15:00 uur
Tickets:                           €15,- incl. kop koffie of thee

Voorstelling:                 Erik van Muiswinkel – Moojen Ligjes in de Lugt (try-out)
Datum:                           Dinsdag 10 mei
Aanvang:                        20:30 uur
Tickets:                           €19,50 incl. 2 consumpties

Back To Top
Lid worden