Skip to content

Theater Peeriscoop: Voorstelling Lonneke Dort 15/2

Voorstelling:                             Lonneke Dort – ‘Allemaal of Niemand’
Datum:                                       dinsdag 15 februari 2022
Aanvang:                                   20:30 uur
Prijs:                                          € 19,50

Op dinsdagavond 15 februari komt Lonneke Dort haar voorstelling ‘Allemaal of Niemand’ spelen in de corona dependance van Theater Peeriscoop: De Nieuwe Doelen. Aanvangstijd voor deze voorstelling is 20:30 uur.

In ‘Allemaal of Niemand’ heeft Dort het over haar natuurlijke neiging om zich af te zonderen terwijl ze er tegelijkertijd naar verlangt deel uit te maken van een groter geheel. Een programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van deze cabaretier met een gezonde dosis bluf. Voorbeeld van één van de overpeinzingen van deze getalenteerde, muzikale en grappige dame: Hoe smaakt tonic eigenlijk zonder gin?

De op het eerste gezicht zo vriendelijke Lonneke Dort slaat een akkoord op haar gitaar aan en trekt de toeschouwer mee in een wereld vol gevaar. Hoewel Lonneke dolgraag ja wil zeggen, zegt ze meestal nee. Ze speelt graag het spel en hoewel ze verlangt deel uit te maken van een groter geheel, kan ze zich maar moeilijk vinden in de spelregels. En toch was ze een volle week te zien in ‘De slimste Mens’ …

‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet’. (Parool)

“Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury ‘sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben’. Dort begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.” (NRC)

Kortom een aanrader voor liefhebbers van cabaret, zwarte humor, betoverend gitaarspel en liedjes met een extra laag.

De voorstelling begint om 20:30 uur. De foyer is een uur voor aanvang geopend. De prijs voor deze voorstelling bedraagt € 19,50 inclusief 2 consumpties, en kaartjes kunt u reserveren via www.peeriscoop.nl. Vanwege de verplichte sluitingstijd van 22:00 uur is er geen tijd voor een naborrel, maar daar hebben wij wat op gevonden zodat u thuis nog even kunt nagenieten. Wilt u a.u.b. bij het bestellen van uw kaarten uw telefoonnummer vermelden voor eventuele wijzigingen en bron- en contactonderzoek.

Beeld: Jaap Reedijk

Back To Top
Lid worden