Ga naar hoofdinhoud

Theater Peeriscoop: ‘Nou vooruit, nog één keertje dan!’

Het einde van een tijdperk! Deze bijzondere zondagmiddag in Theater Peeriscoop op 29 mei is een afscheid en een ode aan een oeuvre. Een oeuvre waarin het alom bekende ‘’t is moeilijk bescheiden te blijven’ te vinden is, maar ook het zeemanslied ‘Ketelbinkie’.

‘Nog één keertje dan!’ van Peter Blanker is een middag vol muziek en emotie, met een borreltje en hapjestafel na afloop.

Zestig jaar in zestig minuten
Hij besloot zijn loopbaan als liedjesman al eens eerder, het was 2003 toen Peter Blanker afscheid nam van zijn publiek het Bibliotheektheater in Rotterdam. Daarna verliet hij Nederland. ”Ik werd 65 en emigreerde naar de Schotse Shetland eilanden waar ik een beetje boerde, een roman, een autobiografie en nog een paar liedjes schreef.’’

Nu, na bijna twintig jaar, is hij alweer een tijdje terug op het oude nest. En toen hij werd uitgenodigd om nog een keer aan het Amsterdams Kleinkunst- festival mee te doen, bleek dat het begin van een reeks onverwachte activiteiten. “Je blijft toch een liedjesman. Vorig jaar bracht ik ook nog een cd uit met nieuw en historisch materiaal: ‘Van nu af aan’. Maar nu is het echt genoeg.’’

Voor de fijnproevers
Nu, bijna 83 jaar oud, gaat hij er echt mee stoppen en koos zijn favoriete theater om van zijn lijvig oeuvre nog een paar kleinoden ten beste te geven. In Gorinchem brengt hij een saluut aan de Gorinchemse bevolking en hun onvolprezen Theater Peeriscoop.

Zestig jaar in zestig minuten… En klaar.

Een allerlaatste keer voor de fijnproevers, dus mis het niet! Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Voorstelling:                 Peter Blanker – Nog één keertje dan…
Datum:                           Zondag 29 mei
Aanvang:                        16:00 uur (foyer open om 15.00 uur)
Tickets:                           €12,50 incl. een consumptie en hapjestafel na afloop

Beeld: Vicky van den Berge

Back To Top
Lid worden