skip to Main Content

Theater Peeriscoop: Een voorstelling over daadkracht, verzet, hoop en liefde: ‘Het verhaal is urgenter dan ooit’

Op vrijdagavond 29 april staat de mooie, intieme voorstelling ‘De Zolder van Leliegracht 6 – Bijna Bevrijd’ van Mink Theaterproducties in Theater Peeriscoop. De voorstelling begint om 20:30 uur.

De voorstelling is gemaakt door Marie-Annet Kuipers, Merel Vrijhof en Ashanti Lavooij. Zij zijn afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie Amsterdam, voor musical- en muziektheater.
Door de vele positieve reacties is De Zolder van Leliegracht 6 – ‘Bijna Bevrijd’ uitgegroeid tot een prachtige avondvullende voorstelling.

Het verhaal, bijna bevrijd
Amsterdam, het is 1944. De geallieerden trekken naar het noorden en de Duitsers voelen zich meer bedreigd dan ooit. Terwijl de hoop dat Nederland snel bevrijd zal worden groeit, krijgt de Joodse Hannah gezelschap van Edith, die zich ook gedwongen ziet om onder te duiken. Ze krijgen hulp van Jet, een ambitieuze jonge vrouw die zich bij het verzet heeft aangesloten.

Een muziektheatervoorstelling over daadkracht, verzet, hoop, liefde, angst en keuzes maken in de Tweede Wereldoorlog, die bovendien actuele thema’s aan de kaak stelt. Wat de makers er zelf over zeggen: “Het verhaal is urgenter dan ooit, daarom doen wij ons best om het door te vertellen.”

De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 19,50 euro inclusief twee consumpties. Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl (waar ook een mooie trailer te vinden is), of via 0183-690022. Tot dan!

Voorstelling:                   De Zolder van Leliegracht 6 – Bijna Bevrijd
Datum:                             Vrijdag 29 april
Aanvang:                         20:30 uur
Tickets:                            €19,50 incl. 2 consumpties

Beeld: Peggy de Haan

Back To Top
Lid worden