Skip to content

Theater Peeriscoop: De Poëzie week is voorbij, het poëzie feest gaat door

De Poëzie week is voorbij, het poëzie feest gaat door

Theater Peeriscoop gooit de deuren van het theater weer wagenwijd open. Op zondagmiddag 6 februari tijdens ‘Peeriscoop op Zondag’ is ‘Poëzie á GoGo’ te bewonderen in de Nieuwe Doelen. Een middag vol klanken, ritme en rijm. Waar geheimen besloten liggen tussen regels en tonen. Drie dichters dragen voor uit eigen werk, zonder een vast thema. Veelkleurig en beeldrijk.

Stadsdichters, strijkstokken en dichtbundels
Ro van Doesburg geeft ‘acte de présence’ tijdens deze zinderende zondag, hij is voormalig stadsdichter van Gorinchem. Zal hij dichten over de ervaring over zijn botsing op het Eind met een pizzabezorger

Grijs op grijs vang ik het lichtkristal dat schaduw buigt en liefde doet ontwaken
Je drager zal ik zijn en zo je voeten raken

Ook Hanneke Leroux is voormalig stadsdichter, maar dan van dé Kaasstad van Nederland: Gouda. Zal zij dichten over hoe haar stad bruist of langzaam wegzakt in het veen?

De bodem niet verdrast of vermoerast
Het veen niet inklinkt of oxideert tot wat het ooit was.

Jaco Wineke debuteert met zijn dichtbundel TOTEM en vandaag is de bundelpresentatie. Zal hij dichten over boeien en ontbinden?

Anders toen dagen nog bleven komen
wij oud zouden groeien als bomen

Tussendoor speelt violiste Hartini van Rijssel eigen composities, ondersteund door pianist en cellist Ade Agusto Nicolas. Zal zij strijken over het zoeken van een evenbeeld in een spiegel? Laat je meevoeren op de golven! De toon zal niet alleen melancholiek zijn, er is zeker ruimte voor licht, lucht en een knipoog.

Een poëtische en culturele middag
Vanwege de huidige voorschriften van het RIVM zal deze middag plaatsvinden in De Nieuwe Doelen. De foyer is vanaf 15.00 uur geopend. U krijgt een vaste zitplaats en bij bewegen door de foyer is een mondkapje verplicht. Ook in de zaal heeft u een vaste zitplaats. Na de voorstelling staat er een drankje voor u klaar op uw tafel en kan er nog even worden nagepraat. Bovendien zal Jaco Wineke zijn nieuwe bundel TOTEM signeren.

Wilt u deze gezellige, poëtische en culturele middag meemaken? Bestel dan snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl  Vergeet niet uw telefoonnummer achter te laten en op de middag zelf een opgeladen telefoon met QR code en ID bewijs mee te nemen. Telefonisch kaartjes bestellen kan natuurlijk ook: 0183-690022

Voorstelling:                 TOTEM – Poëzie á GoGo
Datum:                           Zondagmiddag 6 februari 2022
Aanvang:                        16.00 uur Tickets:       € 12,50 inclusief een consumptie

Back To Top
Lid worden