Skip to content

Theater Peeriscoop: De bijwerking van (On)gestoord cabaret of swingende saxofoons? Je knapt er écht van op!

Op vrijdagavond 1 april is er ‘Ongestoord’ cabaret in Theater Peeriscoop. Nee, het is geen grap. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten: het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor.

Deze avond is 100% antidepressief (wel wat bijwerkingen…)!
Wat blijft er van je over als je geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. Bijwerkingen? Lachstuipen en troost. Je knapt er echt van op!

Opzwepende tango’s, indringende fado’s en meer
Henk van Twillert is begin april in Nederland met zijn Portugese saxofoon ensemble ‘Vento do Norte’ voor een werkelijk spectaculaire tour. Het unieke ensemble bestaat uit acht gretige, jonge en getalenteerde musici, die in snel tempo de wereld veroveren. Zij maken hun opwachting in de theaterzaal van Peeriscoop met de opzwepende muziekvoorstelling ‘Fado’s, Tango’s en Allegro’s’ op dinsdagavond 5 april.

Gepassioneerd en eigenzinnig
‘Vento do Norte’: een nieuwe generatie muzikanten, ieder met een eigen uniek geluid, dat een onuitwisbare indruk achter laat. U kunt een muzikaal feest verwachten, dat u niet wil missen. De musici zijn allemaal opgeleid door Henk van Twillert, docent saxofoon aan de Portugese Superior School of Music and Performing Arts in Porto.

Op het programma
Naast de, met twee jaar vertraagde, cd-presentatie van hun cd ‘Toot Your Roots’, wordt de nieuwste versie van evergreen ‘Hallelujah’ uitgevoerd door deze jonge muzikanten. Wie kent het niet? Het prachtige ‘Hallelujah’ uit Händels Messiah of van de legendarische zanger Leonard Cohen, maar zeker ook als het door Israëls Milk and Honey winnende lied van het Eurovisiesongfestival in 1979. Verwacht verder drama en romantiek van Bernsteins

West Side Story, opzwepende tango’s van Piazzolla, indringende fado’s en Bachs Brandenburg concerto 2.

Wilt u de relativerende humor van Van Kooten niet missen? Of swingt u graag mee met Henk van Twillert en ‘Vento do Norte’? Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Voorstelling:                 Marjolijn van Kooten – Ongestoord
Datum:                           Vrijdag 1 april
Aanvang:                        20:30 uur
Tickets:                           €19,50 incl. 2 consumpties

Voorstelling:                 Henk van Twillert & Vento do Norte – Fado’s, Tango’s & Allegro’s
Datum:                           Dinsdag 5 april
Aanvang:                        20:30 uur
Tickets:                           €19,50 incl. 2 consumpties

Beeld: Richard Zandberg

Back To Top
Lid worden