Werkgroep Streekproducten

Eerlijke smaken, heerlijke producten uit de streek.

In het prachtige landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, waar water, weilanden, zwart-witte koeien, dijken, grienden, boomgaarden en molens het beeld bepalen, vindt u nog een aantal boeren die op ambachtelijke en streekeigen wijze producten produceren.
Zij produceren allerlei soorten overheerlijke zuivel en zuivelproducten zoals boerenkazen van koeien- en geitenmelk, boerenijs en daarnaast ook een grote variatie aan fruitsappen, jammen, sauzen, wijnen, vlees, honing, likeurtjes en nog veel meer.

Geheimen van de streek…
Streekproducten hebben een volle, unieke en ouderwets lekkere smaak. Wat hiervan het geheim is? De boer verbouwt, verzorgt en selecteert met veel zorg en vakmanschap zijn grondstoffen. Deze grondstoffen verwerkt hij vervolgens tot overheerlijke streekproducten, waarbij hij gebruik maakt van authentieke streekrecepten, die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. Het behoud van deze authentieke vaardigheden wordt door de boeren echter wel gecombineerd met moderne bedrijfsvoering. Dit zorgt ervoor dat de producten altijd van hoogwaardige kwaliteit zijn en voldoen aan alle eisen die gesteld worden op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid.

Kom proeven! Kom kijken!
Veel boeren verkopen hun producten op hun eigen boerderij. Vaak richten ze hiervoor een boerderijwinkeltje in op het erf.
Een bezoekje wordt een dagje uit met:

  • Bezoek aan boerderijwinkel
  • Een rondleiding over de boerderij
  • Een kijkje nemen in de stal
  • Een wandeling maken door de boomgaard
  • Genieten van een kopje koffie op het terras
  • Kijken hoe de producten gemaakt worden

Kortom, “Boerderij-shoppen” is een feest voor het hele gezin!

Klik hier voor ons overzicht met streekproducten

http://denhaneker.nl/toerisme/#1487338301795-6431c2b2-06da)

Werkgroepleden:

Lid worden