Skip to content

Proeverijmarkt Museum de Koperen Knop

Kom op 13 april 2019 naar Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Daar vindt die dag een proeverijmarkt plaats. Deze heerlijke markt is de opstart van de jubileumvieringen van het dit jaar 30 jaar bestaande museum. Bedrijven, instellingen en verenigingen laten de bezoekers meegenieten van alles wat de Alblasserwaard aan lekkers te bieden heeft.

Proeven
Op het terrein rond het museum staat een aantal marktkramen en tenten, waar u lekkernijen en aanbiedingen vindt van uiteenlopende aard. Ook worden er demonstraties gegeven en krijgt u veel te horen over de achtergrond van de producten en hu ontstaan. U vindt op de proeverijmarkt onder meer: chocolade en bonbons, wijn uit de Alblasserwaard, (boeren)kaasproducten, ganzenvlees, meel- en bakproducten, streekboeken, cadeautjes, paling en andere vis, selfmade-burgers, pannenkoeken, soep, desem- en ander brood, thee en high tea-proef, speciale bieren en ijs om van te genieten. Ook kunt u genieten van de bijzondere klanken van een buikorgel en organiseert Groei & Bloei er een doorlopende workshop bloemschikken.

Ludieke verkoop
Omdat proeven alles te maken heeft met eten en drinken, heeft De Koperen Knop de afgelopen tijd een grote hoeveelheid serviezen en serviesonderdelen verzameld voor de verkoop. Hetzelfde geldt voor kookboeken, die in allerlei soorten en vormen zijn aangeboden. Dit alles is nu tegen zeer schappelijke prijzen te koop en de opbrengst is bestemd voor de aankoop van vervangend meubilair voor de gezellige theetuin van het museum. Kom kijken of er ook voor u iets bij zit, waar u al jaren naar op zoek bent.

Waar
De markt start om 10.00 uur en gaat door tot 17.00 uur. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.koperenknop.nl of bellen met 0184-611366.

Back To Top
Lid worden