Skip to content

Persbericht Werelderfgoed Kinderdijk | Stichting Werelderfgoed Kinderdijk steunt maatschappelijke organisaties

KINDERDIJK – Vanaf 2024 zal Stichting Werelderfgoed Kinderdijk beginnen met het ondersteunen van initiatieven van maatschappelijke organisaties die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

Organisaties kunnen worden vergoed voor de kosten die ze maken om een bezoek aan Kinderdijk te faciliteren, indien zij deze kosten niet zelf kunnen betalen. Bovendien biedt Werelderfgoed Kinderdijk kosteloze toegang tot de bezoeklocaties van het Werelderfgoed voor deze groepen. Dit initiatief is gelanceerd tijdens de bijeenkomst van de KinderdijkKring op 31 augustus ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum als UNESCO Werelderfgoed.

In 2022 kregen groepen van de Merwebolder uit Sliedrecht de gelegenheid om Kinderdijk te bezoeken, mede mogelijk gemaakt door donaties ter ere van het afscheid van voormalig directeur Cees van der Vlist. De huidige directeur, Peter-Jan van Steenbergen, deelde zijn enthousiasme: “Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen die de excursie naar Kinderdijk bijwoonde, er enorm van genoot. Voor organisaties kan een bezoek soms een uitdaging zijn vanwege de kosten, en met dit initiatief willen we hen helpen om een onvergetelijke dag te beleven in ons Werelderfgoed.”

Het initiatief vloeit voort uit de recente sponsorafspraken tussen Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en Viking River Cruises voor de komende jaren. Naast een bijdrage aan het onderhoud van de negentien molens, zal een deel van de schenking van Viking worden gebruikt om dit fonds te starten. Het is de bedoeling dat in de komende jaren ook een deel van de sponsoropbrengsten van het Werelderfgoed ten goede zal komen aan dit initiatief.

Back To Top
Lid worden