Skip to content

Persbericht Peeriscoop: Voorstelling de Rattenvanger Pop-up

Voorstelling: Ida van Dril & Michiel Schreuders – De Rattenvanger Pop-up
Datum:          wo 11
augustus t/m zo 15 augustus
Aanvang:      13:30 uur en 15:30 uur
Prijs:              € 7,50 inclusief ranja en wat lekkers

Zoekt u nog een leuk uitje deze vakantie voor u en de (klein)kinderen? De Rattenvanger is een schitterende pop-up voorstelling in de buitenlucht voor iedereen vanaf 6 jaar.

Vanaf woensdag 11 augustus tot en met zondag 15 augustus wordt de tuin van het Tolhuis iedere middag omgetoverd tot een pop-up openluchttheater. Vele eeuwen geleden verbleven de graven van Holland in deze prachtige tuin. Deze zomer is het de beurt aan de acteurs van De Rattenvanger. Zij zullen iedere dag om 13.30 en 15.30 de speciaal voor Gorinchem ontwikkelde buitenversie van De Rattenvanger spelen.

Als verrassing kregen de gebruikers van de Voedselbank deze week een flyer in hun pakket waarin ze worden uitgenodigd om gratis de voorstelling te komen bekijken. Zo hopen Theater Peeriscoop en Studio Peer deze minima een leuk uitje aan te bieden voor de kids in de zomervakantie.

Deze voorstelling werd drie jaar geleden ontwikkeld in productiehuis Studio Peer. Onder regie van Fred Delfgaauw en binnen TOP (Talent Ontwikkeling Peeriscoop) produceerde actrice en poppenspeler Ida van Dril en muzikant Michiel Schreuders deze productie die zij twee jaar lang door Nederland en België speelden. Tijdens de lockdown hebben zij niet stil gezeten en de voorstelling omgezet tot een prachtige openluchtbeleving. Deze zomer nemen zij u mee met livemuziek, poppen en heel veel humor naar een stad vol… ratten.

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uitkomt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt komen alle ratten bij elkaar om te luisteren.

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij opendoet hoort hij de klank van de magische fluit en staart hij in de ogen van duizenden ratten…

Een kaartje voor de voorstelling inclusief ranja en wat lekkers kost € 7,50. Reserveer uw kaartjes snel via www.peeriscoop.nl. De cast van de Rattenvanger en de medewerkers en vrijwilligers van Theater Peeriscoop worden op iedere speeldag vooraf getest op COVID.

Locatie: tuin bij het Tolhuis, Molenstraat 109, Gorinchem.

Back To Top
Lid worden