Skip to content

Persbericht Nationaal Baggermuseum: Heropening met een nieuwe expositie

Met de opening van het Nationaal Baggermuseum heeft de bezoeker naast onze vaste opstelling ook gelijk toegang tot onze nieuwste expositie ‘Inspiratie vanaf de Waterbus, aquarellen van Karla Kaper’ van 11 juni tot en met 28 augustus 2021.  Karla Kaper (1941) is een veelzijdig beeldend kunstenaar & ontwerper. De afgelopen jaren nam zij regelmatig de Waterbus en schilderde een groot deel van de haltes van de Waterbus in Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Verschillende bruggen, gebouwen en landschappen langs het water zijn te zien in deze expositie.  Deze is zo ingericht zodat de bezoekers meer te weten komen van de baggeractiviteiten langs de Waterbus route. 

Bij deze expositie is ook het boek Waterbus verschenen, o.a. te koop in onze museumwinkel. Tijdens de zomermaanden worden in het verlengde van de expositie schilderworkshops aangeboden, prijzen en data zijn terug te vinden op onze website. Daarnaast is het mogelijk om een combiticket via de Waterbus aan te schaffen, inclusief bezoek museum en een kopje koffie. Het museum is te bereiken met de Waterbus lijn 23, halte Waterdiep.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend elke woensdag tot en met zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdagmiddag geopend. In verband met de huidige maatregelen graag aanmelden van bezoek via reserveringen@baggermuseum.nl Mocht u toevallig in de buurt zijn en een bezoekje willen brengen, schroom niet om langs te komen, bij de balie kunnen we dan kijken of er ruimte is.

Nationaal Baggermuseum
Molendijk 204
Sliedrecht
www.nationaalbaggermuseum.nl
info@nationaalbaggermuseum.nl

Back To Top
Lid worden