Skip to content

Persbericht museum de Koperen Knop: Zomerdrukte bij de Koperen Knop

De Hollandse zomer die we momenteel beleven zorgt voor een optimaal museumbezoek. Ook in Museum De Koperen Knop is dat elke dag goed te merken. Dit was ook wel nodig na een lange periode van verplichte sluiting. Ondanks dat het druk is, lukt het heel goed om de nog van toepassing zijnde maatregelen inzake corona te kunnen realiseren.

EXPOSITIE EN VOORHUIS
De expositie ‘Techniek voor jongens en meisjes’ staat borg voor grote aanloop van jeugdige bezoekers. De begeleidende vaders en moeders en opa’s en oma’s genieten net zo goed mee van alles dat in de expositie te zien en te doen is. Er kan worden geknutseld en getekend en er kan met beschikbare bouwmaterialen worden gepeeld. Er is bij de expositie ook een speurtocht, er draaien films en er is een detectivespel. Voor iedere deelnemer is er een leuk polsbandje.

Ook het gerenoveerde voorhuis van het museum, met de permanente inrichting, trekt veel bekijks. Bij veel met name de oudere bezoekers zijn er objecten die extra aandacht trekken en een beeld van herkenning oproepen. En voor de kids is het leuk om te zien hoe deftige boeren vroeger in de tijd dat opa en oma nog jong waren, hebben gewoond.

RONDOM HET MUSEUM
De Koperen Knop heeft ook een groot ‘buitengebeuren’ met diverse bijgebouwen. Daar is altijd wat te zien. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het afbouwen van het van elders verplaatste stookhuisje.

En de museumtuin groeit en bloeit als nooit tevoren. Het is een groene oase.

Maar u kunt ook verder buiten het museum het nodige zien en beleven. In het museum is een aantal wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Een van de wandelingen voert naar de vindplaats van Trijntje, de oudste bekend zijnde begraving van Nederland. Een reconstructie in de vorm van een wassen beeld ligt in het Betuwepaviljoen in De Koperen Knop.

DEZE ZOMER EXTRA WELKOM
Ook voor een gezellig kopje thee of een kopje koffie kunt u in De Koperen Knop terecht. Op woensdag t/m zaterdagmiddag is eveneens de theetuin open, waar het heerlijk vertoeven en genieten is. Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het bezoekadres is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Groepsbezoeken (vanaf 1 oktober 2021 weer mogelijk) en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook op andere tijden. Bij vragen mailt u koperenknop@koperenknop.nl of u belt 0184-611366. Er is ook een museumwinkel met leuke hebbedingetjes. Daarnaast is er nog curiosa te koop.

Back To Top
Lid worden