Skip to content

Persbericht: Museum de Koperen Knop weer open

Na bijna een half van verplichte sluiting mogen de musea in Nederland binnenkort weer publiek ontvangen. Ook Museum De Koperen Knop doet haar deuren ingaande dinsdag 8 juni 2021 weer open. Dan kan er nog twee weken worden genoten van de tijdelijke expositie ‘Schatten uit het depot’. Ook kunt u een keuze komen maken uit de vele overtollige museumgoederen die tijdens de renovatie tevoorschijn kwamen en nu te koop zijn.

VOORHUIS EN DEPOT  

Het hele museum is tijdens de gesloten periode uitvoerig en grondig onder handen genomen. Geen voorwerp is op haar plaats blijven staan. Dankzij de enthousiaste inzet van een grote groep betrokken vrijwilligers kon het stucwerk van bijna alle muren worden opgeknapt, is heel veel gesausd en geschilderd en alles schoongemaakt. Ook is het nodige veranderd aan de inrichting. Hierdoor heeft het museum weer een stapje hoger gezet in de kwaliteitseis en uitstraling. Het begon al in 2020 met de herinrichting van het grote museumdepot, dat op dit moment nog in fase van afronding is. Duizenden voorwerpen zijn er door verschillende handen gegaan.

EXPOSITIERUIMTE

Ook is de ruimte waar de wisselexposities worden gehouden helemaal aangepast. Hier is een meer open ruimte ontstaan, met meer doorzicht en daardoor ook meer en betere expositiemogelijkheden. Door de oude stalramen weer in het zicht te brengen is ook de authentieke sfeer van de 350 jaar oude boerenhofstee hersteld.

Op dit moment is daar vanaf 8 t/m 19 juni 2021 een tijdelijke expositie te zien, die is samengesteld uit een aantal depotgoederen en uit een deel van de opvallende unieke schenkingen, die het museum de laatste maanden heeft mogen ontvangen.

In een afgescheiden deel van deze ruimte zijn verkooptafels gemaakt, waar iedereen kan kopen wat naar haar of zijn gading is. Die verkooptafels verhuizen na 19 november 2021 naar een van de bijgebouwen en komt er in de expositieruimte een heel bijzondere zomerexpositie, getiteld: ‘Techniek voor jongens en meisjes’.

HET MUSEUM

Ingaande 8 juni 2021 bent u dus weer van harte welkom in Museum De Koperen Knop: Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giesendam. Van dinsdag t/m vrijdag 13-17 uur en zaterdag van 11-17 uur. In de maanden juli en augustus is het museum tevens op maandag open van 13-17 uur. Tijdens de openingstijden is ook het museumcafé en het terras ernaast geopend. Op woensdag t/m zaterdag is elke middag ook de theetuin open.

In het museum  zijn de gebruikelijke coronamaatregelen van toepassing en als u zeker wilt zijn van een bezoek moet u vooraf een tijdblok reserveren. Zie hiervoor de website www.koperenknop.nl. Voor inlichtingen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of 0184-611366.

Back To Top
Lid worden