Skip to content

Persbericht Museum de Koperen Knop | Herfstvakantie? Naar het museum!

Het wordt herfst. Dat betekent ander weer, met meer regen en meer wind. En ’s avonds wordt het eerder donker. Daarom is dit een mooie tijd om wat anders te gaan doen. Ga bijvoorbeeld eens naar een museum. Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessen staat klaar om je te ontvangen.

Daar is op dit moment een expositie over kleding en textiel van vroeger. Uit de tijd van je grootouders of nog eerder. Kom kijken naar wat de mensen toen aan kleding droegen. En wat er aan handwerken en dergelijke werd gedaan. Want kleding werd vroeger door de mensen die ze droegen of door hun ouders zelf gemaakt. Best boeiend om die antieke kleren te zien. Om dat kijken naar de expositie nog leuker te maken, is er zelfs een leuke speurtocht.

Maar er zijn ook nog andere speurtochten, door het voorhuis van het museum. Voor kleinste kinderen zijn er ook kleurplaten. En je kunt meedoen om museuminspecteur te worden. Vraag hiernaar bij de balie. Op woensdag 18 oktober is er een workshop voor de kids. Vanaf 14.00 uur kan er met stoffen worden gewerkt en aan het eind van de middag ga je met een mooie zelfgemaakte tas naar huis. Je moet je voor de workshop welk even van te voren aanmelden.

Dus zijn alle kids van harte welkom. Je vindt het museum op het adres Binnendams 6, 3373 AD  te Hardinxveld-Giessendam. Meer weten: www.koperenknop.nl of bel met 0184-611366. Je kunt ook een mail sturen naar koperenknop@koperenknop.nl.

Back To Top
Lid worden