Skip to content

Overzichtstentoonstelling Henk Klop

Museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam toont van 2 maart tot en met 6 april 2019 een overzicht van het geschilderde en getekende oeuvre van de componist en schilder Henk Klop (1946-2017). De tentoonstelling omvat figuratief werk, zoals landschappen, figuren en portretten. Daarnaast ook abstracte schilderijen en werken op papier. Het is een representatieve keuze uit zijn gehele werkzame leven.

Henk Klop (Hardinxveld 1946) koos voor een opleiding in de muziek, maar heeft tevens van jongs af aan zijn andere grote passie gevolgd, de schilderkunst. Reeds op zeer jonge leeftijd schilderde hij landschappen en (zelf-)portretten. Hij volgde zijn opleiding aan conservatoria in Rotterdam en Parijs en behaalde diverse prijzen, zoals de Prix d’Excelence en de Prix de Virtuosité. Daarna begon voor Henk een zeer succesvolle carrière als componist en uitvoerend musicus. Hij was een veel gevraagd organist, om zijn virtuoze interpretaties en improvisaties famaus in binnen- en buitenland. Zijn beeldend werk heeft hij ondanks de muzikale successen nooit in de steek gelaten; hij volgde beide talenten.

Het beeldend werk van Henk Klop bevat abstracte composities uit verschillende perioden, maar is voor een groot deel figuratief. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde in een zeer persoonlijke stijl het landschap uit zijn omgeving dat hem zo bijzonder inspireerde, de Alblasserwaard. Maar ook het rivierlandschap trok hem aan, evenals stillevens, figuren en naakten. Daarnaast ontwikkelde Henk Klop een geheel eigen manier van portretteren.

Op de tentoonstelling, waar een groot deel van de geëxposeerde werken te koop zijn, wordt een duidelijk beeld geschetst van het werk van de schilder Henk Klop. Bij de samenstelling van de tentoonstelling is ernaar gestreefd om, naast de diversiteit, het zeer persoonlijke karakter van zijn werk te tonen: het beeldend oeuvre van een kunstenaar die heel gedreven, een leven lang schilderde en ons door deze werken zijn aandachtig geobserveerde en intensief beleefde wereld toont.

Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Ook is er tijdens de expositie een publicatie te koop en is er een cd-box verkrijgbaar met een uitstekend overzicht van de composities en concerten van de musicus Henk Klop.

Back To Top
Lid worden