Skip to content

Oranjecollectie in de Koperen Knop

DE KOPEREN KNOP: ORANJECOLLECTIE EN MEER

 

Het mooie weer zorgde al op de eerste openingsdag voor drukte en gezelligheid met veel bezoek in de Theetuin van Museum De Koperen Knop. Intussen is in het voorhuis van het museum een deel van de Oranjecollectie van het museum geëxposeerd. Ook kunnen we een noviteit melden: een aanloop naar een bijzondere expositie.

 

ORANJECOLLECTIE

De Koperen Knop heeft niet alleen veel voorwerpen, die permanent te zien zijn, maar ook een aantal omvangrijke collecties in depot. Ter gelegenheid van Koningsdag is een deel van de Oranjecollectie uit het museumdepot gehaald om te worden getoond aan het publiek. Tot en met eind mei 2018 kunt u komen kijken naar oude en antieke vlaggen, sjerpen, bordjes, bekers, oranjevaasjes en nog veel meer. Dit vindt u in het authentiek ingerichte voorhuis.

 

THEETUIN

2018 wordt het derde seizoen van de theetuin achter het museum. Deze tuin is vorig jaar uitgebreid met een verlaagd terras, zodat ook minder goed ter been zijnde bezoekers er gemakkelijk  gebruik van kunnen maken. Het assortiment in de tuin is uitgebreid met onder meer flesjes vruchtensap en verse muntthee en. Ook het koekenassortiment is uitgebreid. De theetuin is niet alleen een ideaal rustpunt voor fietsers en wandelaars, maar ook een mooie plek om gezeten onder het lover contacten aan te halen of zakelijke gesprekken te voeren. De theetuin is alleen open bij mooi weer en van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Het museumcafé, dat vanaf dinsdag open is van 13.00-17.00 uur (op zaterdag al vanaf 11.00 uur) biedt hetzelfde assortiment als de theetuin en bij wisselvallig weer is het op het terras bij het museumcafé goed toeven.

 

WERK HENK KLOP

Begin 2019 is in De Koperen Knop een grootste expositie van werk van Henk Klop. Deze in 2017 overleden beeldend kunstenaar heeft naast muziekstukken onder meer een groot aantal schilderwerken nagelaten. Vanaf het voorjaar van 2018 is er telkens een werk van hem te zien, als een aanloop naar de expositie, die ter nagedachtenis aan hem wordt gehouden. Als eerste is dat een schilderij van de voormalige ijzergieterij van Hardinxveld-Giessendam, op welk terrein bouwactiviteiten gaan komen.

 

MUSEUM

Het adres van De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie: 0184-611366 of koperenknop@koperenknop.nl . Voor algemene informatie: www.koperenknop.nl. U kunt tot en met 9 juni 2018 genieten van de bijzondere exposite Rond de Kraal en vervolgens komt er een expositie, waarin Donald Duck centraal staat.

Back To Top
Lid worden