Skip to content

Nieuwe voetgangersbrug naar entree Werelderfgoed Kinderdijk gereed

KINDERDIJK • Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland heeft woensdagmiddag 13 maart in Kinderdijk het laatste deel van een voetgangersbrug naar de nieuwe entreezone op zijn plek gehesen. Op 1 april gaat de entree open voor bezoekers.

Han Weber: “Met de nieuwe entree rollen we in dit unieke gebied geen rode, maar een groene loper uit. In de wetenschap dat het internationaal toerisme de komende jaren verder zal stijgen. Die toestroom in goede banen leiden, is in ieders belang. Vandaar dat de provincie meebetaalt aan het Bezoekerscentrum dat in het najaar open gaat.”

De entreezone wordt op 1 april in gebruik genomen. Daar komen voortaan alle groepen het werelderfgoed binnen. In totaal wordt er 9 miljoen euro geïnvesteerd om Werelderfgoed Kinderdijk klaar te maken voor de toekomst. De verbeterde infrastructuur en faciliteiten moeten de groeiende stroom toeristen in betere banen leiden. De provincie Zuid-Holland is één van de partijen die door een financiële bijdrage alle ontwikkelingen in Unesco Werelderfgoed Kinderdijk mogelijk maken. Daarnaast nemen diverse andere (lokale) overheden en sponsoren een deel van de investering voor hun rekening.

De feestelijke bijeenkomst vormde tevens de aftrap van het bijzondere seizoen 2019. Want naast de entreezone gaat op zaterdag 7 september ook het nieuwe Bezoekerscentrum open.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden