Skip to content

Nieuw speelschip voor het Natuurcentrum

Een droom gaat in vervulling!

Natuurcentrum Gorinchem spaart al maanden voor meer speelplezier op het eiland. Onze droom is een speelschip in de grote knuffelweide, midden op het eiland. Een schip waar kind en dier op kan spelen én waar de dieren onder kunnen schuilen tegen regen of zon. Onverwachts snel gaat deze droom in vervulling dankzij Jaap en Yvonne van den Dool. Enkele weken geleden boden zij hun hulp aan het Natuurcentrum aan, nog niet wetend welke hulp het Natuurcentrum kon gebruiken. Het echtpaar kreeg een rondleiding over het terrein, waarbij directeur Gitta Spruit vertelde over alle dromen die de medewerkers en vrijwilligers koesteren. Het speelschip sprak het echtpaar direct aan.

Er is gekozen voor een schitterend houten schip met een natuurlijke uitstraling. Het schip heeft een klimwand, balanceerbalken én een glijbaan. Uiteraard is het schip veilig is voor jonge kinderen én heeft het uitdagende elementen voor oudere kinderen.

Met een stralende lach zegt het echtpaar: “Onze kleinkinderen hebben altijd veel plezier op het Natuurcentrum beleefd. Wij genieten ervan als we onze kleinkinderen en andere kinderen samen met de dieren zien spelen. We doneren dit speelschip met veel plezier en hopen dat alle kinderen er jarenlang plezier aan gaan beleven.”

We verwachten dat het schip in augustus 2018 klaar is voor gebruik. Uiteraard komt er een feestelijke opening en gaan we het schip dopen. Het schip gaan we als dank vernoemen naar de kleinkinderen van Jaap en Yvonne van den Dool: Rik, Mara en Rowan. De naam van het schip blijft natuurlijk nog even een verrassing.

 

Back To Top
Lid worden