Skip to content

Natuurcentrum de Schaapskooi organiseert een vogelcursus

Ziet u ook zo vaak vogels in de tuin of tijdens een wandeling door de natuur?
En denkt u dan; hoe zou dat vogeltje heten? Volg dan onze vogelcursus!

In 4 avonden leren we u de meest voorkomende Nederlandse vogelsoorten herkennen. Denk aan onderwerpen als tuinvogels en vogels van stad en land, wintergasten, uilen, weidevogels, zangvogels en moerasvogels, sterns en vogels van open water in het binnenland. Ook leert u allerlei wetenswaardigheden over onderwerpen als ‘vogeltrek’ en ‘balts en broeden’ of doen we een leerzame quiz over de zojuist geleerde vogelsoorten.

Cursusleider: Hans de Braal.

De cursusavonden worden gehouden in De Schaapskooi van de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang: 20.00 uur.

Dinsdag: 5 april, 19 april, 10 mei en 24 mei

Bij deze cursus horen ook excursies. De excursies worden steeds gegeven op de zaterdagochtenden, volgend op de cursusavonden: 9 april, 23 april, 14 mei en 28 mei. De excursies zullen geleid worden door leden van de Vogelwerkgroep. We bezoeken steeds een vogelrijk gebied in onze streek.

Het gebruik van een praktische vogelgids wordt aanbevolen. Als u nog geen gids hebt, de Zakgids Vogels van Nederland, uitgave KNNV is zeer geschikt en is in de Groene Winkel te koop.

Kosten  van de cursus: Leden € 20.00 en niet leden € 25.00 – voor de 4 avonden, inclusief twee keer koffie of thee, excursies zijn inbegrepen. Het is ook mogelijk alleen voor de excursies in te schrijven, dan zijn de kosten € 10,–.

Wilt u meer informatie of wilt u zich al aanmelden? Stuur een email naar info@natuurcentrum.nl.

Back To Top
Lid worden