skip to Main Content

Natuur- & Vogelwacht VHL: Reeën door Gerard van Heiningen (17/11)

Op donderdag 17 november organiseert de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden deze presentatieavond in de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang 20.00 uur zaal open 19.30 uur. Toegang Gratis.

Mijn naam is Gerard van Heiningen, ik ben een gepensioneerd jachtopzichter/boswachter en jarenlang werkzaam geweest op particuliere landgoederen. Ik heb 47 jaar ervaring met de jacht op klein wild en het beheer en schadebestrijding van grofwild. Grofwild is edelhert, damhert, reewild en wilde zwijnen.

Als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer ben ik vooral bezig met het inventariseren van grofwild, begeleiding van de faunabeheerders en cursisten van de praktijkcursus grofwild. Verder wordt ik ingezet als zweethondengeleider, dit is het nazoeken van bijvoorbeeld aangereden grofwild. Bij de vereniging Het Ree ben ik docent reewild beheer en in die hoedanigheid geef ik zeer regelmatig bij diverse organisaties voorlichting over de natuur, het beheer, etc.

De beelden welke getoond worden tijdens de presentatie zijn eigen foto’s.

Onderwerpen die besproken gaan worden:

  • het voorkomen van reewild;
  • leefwijze;
  • voortplanting;
  • aanspreken
Back To Top
Lid worden