Skip to content

Natuur- en Vogelwacht: Presentatie de Waddeneilanden (10/2)

Op donderdag 10 februari a.s. organiseert de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden weer een presentatieavond in de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang: 19.30 uur zaal open om 19.00 uur. U moet zich aanmelden bij info@natuurcentrum.nl en wij hanteren toegangsregels zie onze website www.natuurcentrum.nl. Hieronder wat meer informatie over deze avond:

Ik ben Jan Trapman. Vanaf jonge leeftijd ben ik te vinden in de natuur en probeer ik vogels, vlinders, insecten, reptielen, amfibieën, planten, wild en landschappen vast te leggen met mijn camera. Ik ben nog altijd veel te vinden in het ‘veld’, alleen of met andere liefhebbers van wat de natuur ons te bieden heeft. Ik mag hier graag over vertellen.

Deze avond zal mijn verhaal gaan over de waddeneilanden.

Om één van de Waddeneilanden te bereiken zit men aan een boottocht vast. Naar Texel is dat ruim een kwartier, maar de vaartocht naar Terschelling kost bijna twee uur.

Eenmaal op het eiland zie je al snel de verschillende biotopen. Noordelijk de stranden langs de Noordzee en aan de zuidkant de ondiepe Waddenzee. Tussen deze verschillende kusten zijn daar nog de weilanden en het duingebied.

We komen als vanzelf veel vogels tegen, maar juist in de duinen is er veel meer diversiteit; vooral de vele soorten planten en hun bewoners:  de insecten.

Voor de natuurfotograaf mogelijkheden te over om dat vast te leggen.

Ik hoop voor u een interessante avond te geven.

Back To Top
Lid worden