Skip to content

Nationaal Baggermuseum: Lezing ‘Lessen van de St. Elisabethsvloed voor nu’ (19/3)

Zaterdag 19 maart zijn Huub Lavooij en Leen Berke van Delta21 te gast in het Nationaal Baggermuseum. Zij verzorgen de lezing Lessen van de St. Elisabethsvloed voor nu. En sluiten daarmee mooi aan op onze huidige tentoonstelling “Ode aan het Zinkstuk, vlechten tegen water’.

Het idee van Delta21 is een toekomstbestendige oplossing voor waterveiligheid, energietransitie & natuurherstel voor de zuidwestelijke delta te ontwikkelen. En is daarmee een alternatief voor het dijkverhogingsprogramma van de Deltacommissaris.

Tussen de kust van de Tweede Maasvlakte en die van het eiland Goeree Overflakkee zou een waterkering in de vorm van een duinenrij, een gemaal én een afsluitbare kering aangelegd moeten worden. De waterkering zorgt ervoor dat er in zee als het ware een meer ontstaat van ca. 20 km2. Het gemaal in de waterkering heeft ruim voldoende capaciteit om bij de allerhoogste verwachte rivierwaterstanden het overtollige water in zee te pompen. De duinen en de afsluitbare kering bieden tezamen voldoende bescherming tegen hoge zeewater standen.

De lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 19 maart 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) in het Nationaal Baggermuseum. De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen € 6,-, Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het museum geopend voor publiek, entree € 6,-, gratis toegang met Museumkaart. Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl.

Back To Top
Lid worden