Skip to content

Museum zoekt materiaal uit de sixties

Museum De Koperen Knop bereidt voor de komende herfst een bijzondere expositie voor. Over de roerige jaren zestig van de vorige eeuw. Van 2 september tot en met 4 november 2017 gaat het in het museum over The Sixties. Dat is in Nederland een begrip geworden, omdat de wederopbouw kon worden afgesloten en er tijd en ruimte was voor een andere tijd. Het begin van de welvaart.

 

Het museum wil deze expositie graag in samenwerking met u realiseren. Daarom is het op zoek naar materialen. Welllicht heeft u nog ergens iets liggen of staan dat voor de expositie kan worden gebruikt. Denk daarbij aan het volgende, wat als belangrijkste voorwaarde heeft dat het moet komen uit de jaren zestig:

  • Alles wat te maken heeft met ‘het teenager zijn’.
  • Materiaal dat herinnert aan de jongerencultuur in die tijd.
  • Alles van schoolgaande jeugd tussen 12 en 20 jaar.
  • De inrichting van je slaap- en of studeerkamer, geheel naar eigen smaak, zoals een bureautje, een stoel, een tomado-rekje.
  • Kleding en schoeisel, zoals van een net pak of deftige jurk tot hippiekleding en nozemjack.
  • Schoolfoto’s.
  • Eetkamerstoelen, die specifiek uit die tijd komen.

 

De jaren zestig was de tijd van de provo’s en de flower power. Die fenomenen waren niet alleen iets van Amsterdam, maar ook in de Alblasserwaard waren hiervan volop elementen aanwezig. De drang naar een andere samenleving was overal, dus ook op het platteland voelbaar. Dat is ook wat de expositie straks moet gaan uitstralen. Daarom zoekt het museum ook fotomateriaal uit de Alblasserwaard uit de jaren zestig.

 

Reacties op deze oproep zijn van harte welkom bij Museum De Koperen Knop. Het liefst per mail: koperenknop@planet.nl. Zo kunt u fotomateriaal direct mailen. Voor telefonisch contact belt u met 0184-611366. En natuurlijk mag u ook langskomen in het museum (open dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag 11.00-17.00 uur: Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. Voorlopig worden alle aanmeldingen genoteerd en na verloop van tijd ontvangt iedereen persoonlijk bericht.

 

 

Back To Top
Lid worden