Skip to content

Museum de Koperen Knop: Veel bezoek voor expositie textielkunst

De expositie Textielgoed – Gemaakt – Gemerkt in Museum De Koperen Knop staat volop in de belangstelling bij een groot publiek. Uit het hele land komen bezoekers de speciaal voor deze expositie ontworpen textielkunstwerken bekijken. Dat kan nog tot en met 13 november 2021.

Het idee voor de expositie is ontstaan naar aanleiding van de grote collectie antiek textiel van het museum. Met name de daarin aanwezige pronkrollen uit vorige eeuwen stonden hierbij centraal.

Op een oproep om op basis daarvan een modern werk te ontwerpen reageerden vijftig textielkunstenaars uit heel Nederland. Aan het geheel werd ook een wedstrijd gekoppeld. Een vakjury heeft al in het begin van de exposite drie winnaars bekend gemaakt. Aan het eind zal de publieksprijs nog bekend gemaakt worden. De stembriefjes hiervoor kunnen tot en met 10 november 2021 worden ingediend.

HET MUSEUM
Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Groepsbezoeken en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook op andere tijden. Voor gerichte vragen kunt u mailen met koperenknop@koperenknop.nl of bellen naar 0184-611366. Het museum heeft een museumcafé, een ontvangstruimte, een permanent gedeelte en een grote museumtuin met diverse bijgebouwen.

Back To Top
Lid worden