Skip to content

Museum de Koperen Knop | Pop-up tentoonstelling

Ter gelegenheid van de Culturele Dag Hardinxveld-Giesendam is in Museum De Koperen Knop van 1 t/m 3 juni 2023 een pop-up-tentoonstelling. Zes plaatselijke beeldend kunstenaars zijn uitgenodigd hier hun werk te komen exposeren: Henk van Bennekum, Arie Huisman, Ben Hupkens, Cora de Kok, Liesbeth Leenman en Evert van Lopik.

Elk van de deelnemers brengt een aantal werken in en heeft op verzoek van het museum ook een passende tekst aangegeven:

Arie Huisman Ik ben gefascineerd door natuur en landschap en verbeeld dat graag in etsen en aquarellen.
   
Ben Hupkens Holle, dunwandige keramische `dozen`, ontstaan door meerdere malen herhaald bakproces. Landschapsschilderijen in gemengde techniek uit Frankrijk, Spanje, Tunesië en Marokko.
   
Henk van Bennekum Ik ben geïntrigeerd door ruimtelijke verhoudingen, samenhang en contrast, de expressie van een eenvoudig beeld waarin het materiaalgebruik de vorm bepaald.

Al wat belangrijk is in de kunst ligt voorbij de woorden [Georges Braque].

   
Evert van Lopik HET LANDSCHAP – licht – kleur – verandering – ruimte.
   
Cora de Kok ‘Thuiskomen’ – textielkunst, materiaal: print op stof, kruissteek.
   
Liesbeth Leenman Schilder-, vilt- en textielwerk, gekenmerkt door een losse toets.

Deze korte expositie is slechts drie dagen tijdens de reguliere openingstijden van het museum te zien: donderdag 1 en vrijdag 2 juni 13.00-17.00 uur en zaterdag 3 juni 11.00-17.00 uur. Op zaterdag 3 juni is er om 15.30 uur ene finissage. U betaalt deze dagen geen entree. Uiteraard zijn het museumcafé en de theetuin open. Het museumadres is Binnendams 6. 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. www.koperenknop.nl.

Back To Top
Lid worden