Ga naar hoofdinhoud

Museum de Koperen Knop: Extra decemberactiviteiten

De expositie WINTER.FEEST is uitermate geschikt voor een aantal extra activiteiten. Dankzij een bijdrage van de MAG Hardinxveld-Giessendam kunnen in de maand december twee workshops worden gehouden en is er een heel bijzondere winterwandeling.

KIDSWORKSHOP KERSTSTUKJE MAKEN
Op woensdag 14 december 2022 kunnen de kinderen naar het museum komen voor het onder begeleiding maken van en kerststukje. Dat wordt een authentiek kerststukje, dat uiteraard bedoeld is om tegen en rond de kerstdagen thuis neer te zetten en van te genieten De kosten voor deelname bedragen € 5,00 per kind. Daarvoor krijgen ze alle materialen die nodig zijn. Natuurlijk krijgen de kids ook limonade en wat lekkers.

WORKSHOP DALARNA PAARDJE SCHILDEREN
Ook op woensdag 14 december 2022, maar dan om 19.30 uur, zijn de volwassenen welkom voor een heel eigentijdse workshop. Ze krijgen dan een blanco Zweeds Dalarnapaardje, dat ze naar eigen inzicht mogen gaan beschilderen. Voor dit thema is gekozen omdat kerstviering in Zweden een heel bijzonder feestelijk gebeuren is. De deelnemers betalen € 7,50 en krijgen hiervoor koffie of thee met wat lekkers en na afloop een bij de tijd van het jaar passend glaasje drank.

WINTERWANDELING MET DE ROEP VAN DE MIDWINTERHOORN
Zaterdag 17 december 2022 staat helemaal in het teken van een speciale winterwandeling. Tussen 14.00 en 15.00 uur starten de deelnemers in De Koperen Knop en wandelen dan richting Giessen-Oudekerk. Daar krijgen ze een winterse consumptie en vervolgens worden ze onderweg verrast door de roep van de Midwinterhoorn. De wandeling wordt afgesloten met een dampende kop erwtensoep in het museum. Als eigen bijdrage betalen de deelnemers € 3,50 per persoon en tot en met 18 jaar slechts € 2,50.

VOORAF AANMELDEN
Natuurlijk wil het museum graag weten hoeveel deelnemers er zijn voor deze drie activiteiten. Voor het inkopen van materiaal voor de workshops en voor informatie en lampjes bij de wandeling. Opgeven kan tot en met 10 december 2022: directiesecetariaat@koperenknop.nl of 0184-611366. Alle deelnemers krijgen een bevestiging en als dat nodig is nadere informatie over de parkeermogelijkheden en dergelijke.

Back To Top
Lid worden