Skip to content

Inschrijven voor open bedrijvenweek in Molenlanden

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden doet in 2019 mee aan ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’, dat van 11 tot 16 maart plaatsvindt. Op 17 januari wordt er een informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerde bedrijven en organisaties. Inschrijven is al mogelijk.

In de week van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2019 vindt de open bedrijvenweek van ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’ plaats. Bedrijven en organisaties in de gemeenten Molenlanden, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas zetten hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

De deelnemende bedrijven en organisaties presenteren zich in deze week aan werkzoekenden. Zij openen hun deuren voor mensen die een stageplek, leerwerkplek, vrijwilligerswerk of baan zoeken. Bezoekers kunnen vrijblijvend kennis maken en krijgen een indruk van het bedrijf dat zij bezoeken. Bedrijven verzorgen een presentatie, rondleiding of workshop of kiezen voor een één-op-één kennismaking.

Achtergrond
Kom Binnen Bij Bedrijven werd voor het eerst in 2014 georganiseerd in de gemeente Woerden. Vanwege het succes vindt dit nu ieder jaar plaats en sluiten jaarlijks meer gemeenten aan. In 2019 doet de nieuw te vormen gemeente Molenlanden voor het eerst mee.

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar personeel en naar stagiairs. De gemeente Molenlanden hoopt dat de laagdrempelige aanpak en de bekendheid van het initiatief in andere gemeenten zorgt voor nieuwe ‘binnen’kijkers bij de bedrijven en organisatie. Natuurlijk is het het mooiste als het leidt tot de invulling van vacatures.

Rietveld bv
In de eerste inschrijvingsweek heeft Rietveld bv uit Giessenburg zich direct ingeschreven. Directeur Pleun Rietveld licht toe waarom zij mee doen met Kom Binnen Bij Bedrijven: “Wij zijn een groeiend bedrijf waar ook een groeiend personeelsbestand bij hoort. Wij ontwikkelen en installeren geavanceerde boordcomputers. Onze werknemers moeten daarvoor intern worden opgeleid. Om de juiste mensen te vinden moeten potentiële werknemers eerst van het bestaan van Rietveld BV afweten. We zien Kom binnen bij bedrijven als een mooie gelegenheid om mensen een kijkje in ons bedrijf te geven en te laten zien wat wij doen. Het is een investering die zich wellicht in de toekomst uitbetaalt in nieuwe werknemers. Het past dan ook goed bij onze slogan ‘de route naar rendement’.”

Informatiebijeenkomst en inschrijven
Op donderdag 17 januari is er een informatiebijeenkomst voor bedrijven en organisaties die meedoen of die daar nog over nadenken. Op deze bijeenkomst krijgt men meer informatie over Kom binnen bij bedrijven, is er gelegenheid om vragen te stellen en kan men met andere deelnemers in gesprek om te horen hoe zij dit gaan aanpakken. De bijeenkomst start om 16.30 uur en vindt plaats bij Jumbo Meijerink, Dorpsstraat 5, Molenaarsgraaf. Aanmelden kan via ondernemersloket@jouwgemeente.nl.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden