Ga naar hoofdinhoud

Groeten uit Nieuwpoort: ook bij daglicht is het vestingstadje een lust voor het oog

GROETEN UIT | Fotograaf Cor de Kock bezoekt regelmatig plaatsen in de regio. Om de week komen de mooiste foto’s in de rubriek Groeten uit. Deze week keek hij rond in Nieuwpoort.

Cor de Kock 14-12-18, 14:22

Nieuwpoort, toch al een mooi stadje, is rond de feestdagen helemáál een plaatje. Alleen al de verlichte woning aan de Schoolstraat is het waard om even bij stil te staan. En dan hebben we het nog niet eens over de ieder jaar weer adembenemende Kaarsjesvond. Die vond deze week voor de 18de keer plaats.

Niet alleen in het donker, maar ook bij daglicht is het vestingstadje een lust voor het oog. Vanuit de lucht, al zien de meesten van ons Nieuwpoort vaker met beide benen op de grond. In dat geval is het voormalige stadhuis aan de Hoogstraat een bezoekje waard. Niet alleen vanwege de buitenkant: binnen huist het museum, waar in deze tijd van het jaar onder meer ‘kerstmannen in alle soorten en maten’ te bewonderen zijn.

Leuk weetje: in het museum zelf staat ook het interieur van het voormalige veerhuis, waar men wachtte op het voetveer en de boot naar Culemborg. Wie trek heeft gekregen kan naar de Binnenhaven, waar de neus je vanzelf richting de zorgbakkerij van Peter en Karin van den Heul leidt. De kersttulbanden vormen slechts een greep uit het assortiment lekkers. Alles wordt bereid door jongeren die er dagbesteding volgen.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Cor de Kock

Back To Top
Lid worden