Skip to content

Fietsmolentocht Alblasserwaard belooft druk te worden

ALBLASSERWAARD • De zesde editie van de Rotary Fietsmolentocht lijkt een drukke bedoening te worden. De tocht, die op zaterdag 22 september verreden wordt, heeft nu al meer voorinschrijvingen dan vorig jaar. Ook het sponsorbedrag ligt hoger. De opbrengst gaat naar de Stichting Lach voor een Dag uit Sliedrecht.

De Fietsmolentocht, die door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers en volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. Vorig jaar werd 10.000 euro bij elkaar gefietst voor de Stichting Hulphond. Dit jaar is die grens qua sponsorbedrag al bereikt.

Stroopwafels
Ook qua deelnemers loopt het goed. “Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de bekendheid die de tocht inmiddels heeft verworven”, aldus coördinator Cynthia Peters van Rotary Alblasserwaard. “Daarnaast hebben we dit jaar leuke extra activiteiten als slacklinen en waterballen op een activiteitenpunt samengetrokken. Ook doet er meer horeca mee en leuk om te melden is dat Hema bij de stempelposten voor elke deelnemer twee stroopwafels met molens erop klaar heeft liggen.”

Loterij
Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief fraaie medaille, 8 euro. Leuk nieuwtje dit jaar is dat er ook een loterij is waarmee theaterbonnen, reischeques en dinerbonnen gewonnen kunnen worden.

Lachen
Vorig jaar pedaalden bijna 500 deelnemers mee. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Lach voor een Dag. Dit goede doel organiseert voor kinderen met een ernstige ziekte een complete dag naar het theater, zodat het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen.
Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl.
Rotary Alblasserwaard en Kinderdijk zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden