skip to Main Content

Expositie Mijn Meter Rood – Museum de Koperen Knop

Datum: 23 jan 2021
Tijd: 11:00 - 17:00 uur

Locatie
Museum De Koperen Knop


Rood is een kleur die snel de aandacht trekt. Rood wordt zowel gezien als een teken van gevaar als van liefde. Museum De Koperen Knop gaat in deze expositie aantonen dat rood nog veel meer gevoelens kan opwekken. Vooral ook herinneringen.

Het museum gaat voor de inrichting een aantal personen uitnodigen, die elk een eigen compartiment toegewezen krijgen dat ze mogen inrichten. Als gastconservatoren gaan ze onder leiding van de museummedewerkers met het thema rood een toegevoegde waarde aan het dagelijks leven creëren. Rood is feitelijk het licht dat v oor het zicht van de mens vanuit het verste spectrum komt en daardoor nog net waarneembaar is. Misschien heeft rood daardoor wel iets mystieks. Door rood centraal te stellen in een expositie (28.11.2020 t/m 23.01.2021) in een van de meest sfeervolle perioden van het jaar, wordt het nog meer in ‘the picture’ gebracht. Dit doen met een grote groep mensen die niet gewend zijn om een expositie samen te stellen is gedurfd en daardoor heel spannend.

HET MUSEUM

Museum De Koperen Knop is gevestigd in een statige boerderij in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, bijgebouwen, een museumcafé met terras en meer. Laat u eens verrassen in een bijzondere ambiance.

Back To Top
Lid worden