Skip to content

Deze week in theater Peeriscoop (week 43/44)

Een muzikale zondagmiddag en “duurzaam cabaret” op dinsdag

Robert Jan Stips: een muzikale duizendpoot
Op zondag 31 oktober genieten we van een muzikale middag bij het theaterconcert: RJSolo. Robert Jan Stips mag met recht een muzikale duizendpoot worden genoemd! Met ‘RJSolo’ doorkruist Robert Jan Stips aan de vleugel de vele bijzondere periodes uit zijn inmiddels legendarisch muziekverleden: zingend, spelend en… vertellend. Hij speelt naast hits van Golden Earring, Sweet d’Buster, Supersister, Gruppo Sportivo, Freek De Jonge en Nits ook onbekend werk met een verhaal en verrassende klassieke uitstapjes.

Ruimhartig speelt en vertelt hij met zijn typische ‘Stipshumor’ over wat hij in ruim 50 jaar popmuziek allemaal heeft (mee)gemaakt. Al met al is RJSolo een uiterst geanimeerde middag die voor u ‘t weet alweer voorbijgevlogen is! Het publiek laat zich meevoeren, verwennen en verrassen: een ongedwongen middag grenzeloos genieten van de voorstelling van ‘RJSolo’.

De entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en een hapjestafel na afloop, zo kan er nog even gezellig na gepraat worden over de muzikale middag. De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De foyer en kassa zijn open vanaf 15.00 uur.

“Duurzaam cabaret vol muziek en recyclebare grappen!”
Madelijne Kool is heel goed in beginnen. Daarna lijkt de finish opeens heel ver weg. Afhaken? Geen optie. Het is namelijk 1 voor 12: de wereld gaat eraan. Op dinsdag 2 november speelt zij haar voorstelling ‘We moeten ergens beginnen’. Speciaal voor iedereen die ook wel wil, maar niet weet hoe. Cabaret met veel muziek en Papieren Selfies, haar eigen unieke dichtvorm.

In deze voorstelling begint Kool aan haar reddingsoperatie. Haar vier kinderen kunnen inmiddels fietsen zonder zijwieltjes: vier pubers spannen samen om het leven van hun ouders zo ingewikkeld mogelijk te maken. De wereld staat in brand, de diesel voor de deur terwijl dat natuurlijk eigenlijk niet meer kan, maar ja, je hecht je aan zo’n fijne grote bus. De hormonen gieren door het huis en in het verleden behaalde resultaten in de liefde bieden geen garantie voor de toekomst.

Kortom: het hoofd zit vol…
Maar een vleugje verantwoordelijkheidsgevoel om de wereld redden kan er nog wel bij. Met plantaardig eten, pubersnapsessies, schermloze dagen, klimaatneutrale seks, ontspullen en een instapcursus circulaire economie probeert Kool struikelend en zingend haar steen bij te dragen aan een betere wereld. Humor zal ons redden!

De entreeprijs bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties. Onze kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.

Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

Beeld: By Mart B&W

Back To Top
Lid worden