Skip to content

Den Hâneker present op de 109e Fokveedag

Verbinding was het thema dit jaar voor Den Hâneker, verbinding met elkaar en onze prachtige omgeving.

Dit kwam o.a. in beeld door de plantenquiz, met planten uit onze eigen streek met uitzondering van 1 plant deze gaf de verbinding weer met Ghana waar de werkgroep Alblasserwaard en Vijfheerenlanden al jaren contact mee heeft. En de verbinding was er ook echt op de dag zelf, de werkgroepleden in de verschillende kramen hadden het druk.

Velen wisten onze kramen te vinden, er was veel gezelligheid en vele goede gesprekken.
Op een groot scherm was te zien hoe het zoeken naar nesten te werk gaat met de weidevogeldrone van het Collectief (waarin Den Hâneker participeert).

De plantenquiz was een groot succes en telde 122 inzendingen, en de app ObsIdentify werd veelvuldig gedownload, hiermee kun je alles wat groeit en bloeit in de natuur heel makkelijk opzoeken.
Erg leuk om zo mensen te helpen om te leren ontdekken meer van je omgeving te zien en te gaan herkennen door middel van deze app.

De winnaars van de quiz zijn, Jeanette Aanen uit Brandwijk, Monique de Bruyn uit Hoog-Blokland, Jantine van der Heden uit Oud Ade en G. de Baat uit Giessen-Oudekerk. De winnaars krijgen waardebon van 25 euro toegezonden, deze kan ingeleverd worden bij een Den Hâneker streekproducent.

Voor de kinderen was er een leuk spel bij de werkgroep Educatie waarbij allerlei items met betrekking tot de boerderij en de natuur bij elkaar gezocht moesten worden, de uitkomst hiervan was het woord “Verbinding”.

Er waren 123 inzendingen, van de groep t/m 6 jaar is de winnaar Anna van Es uit Zwijndrecht, en vanaf 6 jaar is dit Alena Reynkens uit Gorinchem allebei van harte gefeliciteerd, de plantenwaaier komt binnenkort jullie kant op!

De winnaars worden allemaal nog benaderd.
Al met al een zeer geslaagde dag!!

Back To Top
Lid worden